2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Várunk a nyílt napokra

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara nyílt napokat szervez április 8–12. között, Légy egy napra egyetemista címmel. A középiskolás diákokat csalogató programon belül megtekinthetik az egyetem infrastruktúráját, megismerkedhetnek a képzési kínálattal, valamint betekintést nyerhetnek az egyetemi életbe.

Néhány napra egyetemi padokba ülhetnek a középiskolások Fotók: Facebook

Az idei nyílt napok programja nagyjából megegyezik a tavalyiéval. A megnyitót és az egyetembemutatót követően viszont négy út közül választhatnak majd a jelentkező csoportok. A karunk oktatási kínálatához híven, idén is a négy nagy tudományterület foglalkozásainak kínálatával lehet majd ismerkedni.
Manapság bizonyára mindenki ismeri vagy hallott már az influencer (véleményvezér) kifejezésről. A társadalomtudományi foglalkozáson a Légy te is instagram-sztár! cím alatt számos játékkal és foglalkozással készülnek az Influencer szobában. Az érdeklődők kipróbálhatják, hogyan lehet összeállítani versenyképes önéletrajzot, tesztelhetik találékonyságukat és azt, hogy mennyire ismerik a népszerű márkákat. Néhány percre influencer bőrébe bújhatnak, és kreativitásukat felhasználva próbára tehetik vizuális kommunikációs képességeiket. Az ügyesen teljesített feladatokért pedig extratombola jár.


Akinek jók a nyelvi és történelmi készségei, szereti a kihívásokat, a The maze runner elnevezésű humántudományi foglalkozáson van a helye. Ahhoz, hogy a résztvevők kijussanak a labirintusból – a szellemi képességeik alapján – összesen tíz irodalmi, mitológiai, angol, román és magyar nyelvi feladványt kell hogy sikeresen megoldjanak. Minden teljesített feladat 1-1 tombolát ér, de aki elég gyors, az bónuszt is kap.
A Science bistro – műsza-ki-hívás nevű foglalkozáson a diákok felfedezhetik mérnöki szakjainkat, bisztró hangulatban, pörgős, online csapatjátékkal. Élvezhetik a füstölgő limonádét, megkóstolhatják a funkcionális müzliszeletet és közben pontokat szerezhetnek. Az okostelefonon elérhető kahoot! platformra épülő kvízjáték során a csapatok interaktív feladatokat kell megoldjanak az élelmiszeripari mérnöki, génsebészet, ökológiai mérnöki és turisztikai mérnöki témaköreiből.
Végül, de nem utolsósorban a gazdaságtudományi foglalkozáson, a karrier-szabadulószobában különböző szórakoztató feladatok révén mutatják be a gazdasági képzések tartalmát. Természetesen a megoldásokért jutalom jár, a foglalkozás végén pedig kiderül, melyik csapat vénájában folyik pénz, azaz ki született közgazdásznak és kinek kell kicsit többet tanulnia, hogy azzá váljon! A játék célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a gyakorlattal, és lássák, milyen az egyetemen közgazdásznak tanulni.
Ha mindez nem lesz elég, az egyetem kiadós ebéd után kam­pusztúrára kíséri a csapatokat, amelyen megnézik a bentlakást, a laborokat, a könyvtárat és a tévéstúdiót. Majd a nyílt nap végén kisorsolják a tombolákat.
Ha szeretnél egy napra egyetemista lenni a Csíkszeredai Karon, jelentkezz Bartó Tímeánál (bartotimea@uni.sapientia.ro, 0743–898788) vagy Csíki Adélnál (csikiadel@uni.sapientia.ro, 0722–543022), illetve online a www.csik.sapientia.ro weboldalon található linken.

Szőke Zsuzsa

Kapcsolódó cikkek:

14,351RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb