Városszépítő pályázatot hirdetnek

Gyergyószentmiklós legyen tiszta és virágos

117

Több év szünet után ismét kiírta a Legyen tiszta és virágos nevet viselő pályázatot a gyergyószentmiklósi önkormányzat. Előkertek, erkélyek, utcák, intézmények nevezhetnek a versenybe, a cél hogy még jobban odafigyeljenek a lakosok a városkép szépítésére.

2014-ben volt utoljára városszépítő verseny Gyergyó­szent­miklóson. Idén újra kiírják a pályázatot, amelynek célja a tisztább, rendezettebb, vendégváró városkép kialakítása. Az önkormányzat arra ösztönzi a lakosságot, civil szervezeteket, vállalkozásokat, intézményeket, hogy aktívan vegyenek részt környezetük szebbé tételében.
Fórika Krisztina, a városháza szóvivője elmondta, első lépésként be kell nevezni a versenybe, amit június 30-ig lehet megtenni, a városházán megtalálható a kitöltendő formanyomtatvány. Több kategóriát hirdettek meg, a magánlakások és környékük, az utcák és utcaszakaszok vagy tömbházak környéke, intézmények és vállalkozások székhelyei, valamint a virágos erkélyek és ablakok is külön elbírálásban részesülnek. Utcarészeket vagy egész utcát is nevezhetnek az ott lakók. Az önkormányzat megbízottaiból álló héttagú bizottság járja majd augusztus végéig a várost, és lefényképezik, értékelik a benevezett kerteket, a legvirágosabb lépcsőházat, teraszt vagy intézmény által gondozott közterületet. A legtisztábbnak és legvirágosabbnak ítélt zöldövezetek gondozói jutalmat és elismerő oklevelet kapnak majd – közölte a szóvivő.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.