vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Városnézés kisvonattal

Új különlegesség a megyeszékhelyen, hogy vasárnapig Csíkszereda központjából Csíksomlyóra kisvonattal is kirándulhatunk. Az utazás mintegy 45 perc.

 

Az ötletgazda kérdésünkre elmondta, hogy Tusványos miatt nem működtetheti vonatját a megszokott Tusnádfürdő és Szent Anna-tó útvonalon.
– A héten Csíkszeredában vagyunk, célunk, hogy megismertessük a helyiekkel a város látnivalóit és szórakoztassuk a gyerekeket – fogalmazott Gassner Wolfgang, a vonat tulajdonosa is.
A Szabadság térről 12 és 20 óra között minden órában indul vonat, előzetes helyfoglalás csak 15 személy felett lehetséges. Látnivalók az útvonalon: Szabadság tér, Márton Áron Főgimnázium, csíksomylói kegytemplom, Barátok feredője, Petőfi Sándor sétálóutca, Sapientia EMTE, Központi park, Csíki Játékszín, Vár tér (Mikó vár, Polgármesteri Hivatal és Igazságügyi palota). A kisvonat 10 percet állomásozik a Kissomlyó utcában, ahol az utasok ez idő alatt megtekinthetik a csíksomlyói látnivalókat. Ha valaki hosszabban elidőzne, az bármelyik későbbi vonattal visszatérhet a városba, hisz a napijegy egész napra érvényes.
Az oda-vissza napijegy 10 lej felnőtteknek, 5 lej a 3–10 éves gyerekeknek, 3 év alattiaknak pedig ingyenes
Bővebb információkért a 0749066008-as telefonszám hívható.

Barabás Emőke

 

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb