szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Városnapi sportesemények

A héten számos sporteseményt tartanak a Csíkszeredai Városnapok keretében. A rendezvénysorozatot a Székelyföldi OTP-Bank Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgótorna nyitja meg, de az önkormányzati képviselők is fociznak, lesz úszó- és futóverseny, az autómodellezők és a kosárlabdázók is versenybe szállnak. Több sporteseményre előzetesen lehet nevezni.

Augusztus első hétvégéjén tartják a hagyományokhoz híven a Csíkszeredai Városnapokat. A rendezvénysorozat keretében több sportesemény is lesz, lehet majd úszni, szaladni és kosárlabdázni, valamint az ifjúsági labdarúgóknak szurkolni.
A városnapi sporteseményeket a Székelyföldi OTP-Bank Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgótorna nyitja meg, a harmadik alkalommal az U17-es csapatoknak szervezett torna holnap kezdődik és szombaton ér véget. A Márton Áron Főgimnázium mögötti műfüves pályán zajló tornán az FK Csíkszereda, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Topolya, Eszék, a Kárpátaljai Labdarúgó Akadémia és a Dunaszerdahelyi AC U17-es csapatai vesznek részt. Szintén holnap 15 órakor kezdődik a hagyományos önkormányzati labdarúgótorna, amelynek találkozóit a Stadion utcai műgyepes pályán lehet megtekinteni. A Csíkszereda Polgármesteri Hivatala csapata mellett Székelyudvarhely, Szentegyháza, Gyergyószentmiklós, Madéfalva, Sepsiszentgyörgy, Hargita megye önkormányzatainak csapatai, valamint Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának csapata vesz részt.
Pénteken 16 órakor kezdődik a Városnapi Amatőr Úszóverseny, a hatodik alkalommal kiírt viadalra holnap este hat óráig lehet előzetesen nevezni a Csíki Csobbanó recepcióján. A szervező polgármesteri hivatal és a VSK Csíkszereda közlése szerint az úszó, triatlon vagy vízilabda szövetségnél/klubnál leigazolt sportolók versenyen kívül, külön részvételi díjban részesülnek. Az amatőrök számára a versenyszámok (nők és férfiak): 25 m hátúszás (csak a 10 év alattiak számára); 25 m gyorsúszás (9–10 évesek); 50 m gyorsúszás (11 év fölöttiek); 50 m hátúszás (11 év fölöttiek); 50 m mellúszás (13 év fölöttiek); 50 m pillangóúszás (15 év fölöttiek); 100 m vegyes úszás (25 m pillangó, 25 m hát, 25 m mell, 25 m gyorsúszás, ebben a sorrendben; 19 év fölöttiek); 400 m gyorsúszás (19 év fölöttiek). Az első 75 beiratkozó ajándékpólóban részesül.
Az autómodellezők a Csík-kupáért harcolnak, pénteken 15 órakor a Nagy Imre Általános Iskola sportpályáján, szombaton 9 órától pedig a Vár téren tartanak versenyt gyorsulási, ügyességi és offroad kategóriában.
Szombaton 10 órakor a Nagy Imre Művészeti Szakközépiskola sportpályáján tartják a második Városnapi Streetballbajnokságot, a szervezők közlése szerint rossz idő esetén az Erőss Zsolt Arénában küzdenek majd a kosárlabdázók. A négyfős csapatok szombaton 9 órától nevezhetnek a következő kategóriákban: junior I. (8–12 évesek); junior II. lány és fiú (13–16 évesek), felnőtt női és férfi (17 év fölöttiek). A vegyes csapatokat a junior I-es kategórián kívül a férfiakhoz sorolják.
A Csíkszeredai Városnapok sportrendezvényeit a 18. Tusnád Ásványvíz Székely Maraton zárja. A futóverseny rajtja vasárnap 9 órakor lesz a Vár téren, a 42 kilométeres verseny útvonala az elmúlt évekhez hasonlóan, a Csíkszereda–Tusnád–Csíkszereda szakaszon zajlik. A szabályzat értelmében a maratoni távot egyéniben és négy főből álló váltóban lehet teljesíteni, amelyen a 14. életévüket legkésőbb július 31-én betöltő sportolók vehetnek részt. Egyéniben (nyílt verseny, U21, O40, O50, O60) és váltóban (nyílt verseny, U18, U20, O35, Master 180, Master 240) lehet nevezni előzetesen holnapig 30 és 80 lej ellenében, a helyszínen már az egyéniben jelentkezők 40, míg a váltók 100 lejt kell fizessenek a részvételért.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb