Városi majális a Szejkefürdőn

Tarka programmal csábítanak a zöldbe

249

Családi programnak is kiváló feltöltődést kínál az idei majális. Még a szép időt is megrendelték a szervezők, elő lehet venni a bringákat, és irány Szejkefürdő.

Tavaly ezernél is többen tekertek Szejkére

Kerek egy hét, és újra itt a majális! Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala ebben az esztendőben is gondoskodik arról, hogy a város apraja és nagyja egyaránt jól érezze magát, jusson a „klasszikus” miccses, sörhabos menü mellé csipetnyi kultúra is. A városi majális örökzöld színhelye ezúttal is Orbán Balázs egykori birtoka, a Szejkefürdő – ide hívnak, várnak mindenkit, aki nem tervez hosszabb kiruccanást, de nem is a négy fal között ücsörögve szeretné eltölteni a munka ünnepét.
A város lakosságát ez alkalommal is a fúvósok ébresztik, és nem marad el az évről évre egyre több résztvevőt vonzó, csoportos kerékpáros felvonulás sem. A kerékpárosok délelőtt 10 órakor gyülekezhetnek a Bethlen lakónegyedi parkban vagy a Márton Áron téren, azaz a Patkóban. Megéri csatlakozni, mert a kerékpárral érkezőket ajándéktárggyal jutalmazzák a szervezők. Akinek a lába jól bírja, az az apostolok lován is megteheti a pár kilométeres távot, de a szervezők a kisgyerekes családokra, az idősekre és a mozgásukban korlátozott személyekre is gondoltak. Őket ingyenesen szállítják a helyszínre és vissza a városi autóbuszok.
– A szejkei szabadtéri színpadon a kulturális műsor délelőtt 11 órakor kezdődik és délután 4 óráig tart. Fellépnek a Serittő és a Kékiringó Néptáncegyüttesek táncosai a Kedves Zenekar kíséretében, láthatjuk a Fit Girls és a Fortuna Dance tánciskolák koreográfiáit, a legkisebbeket Gozefini fogja szórakoztatni, az operettslágerek Dézsy Erika, F. Chripkó Krisztina, Mocanu-Prezsmer Erika és Barabás Lajos Zsolt előadásában csendülnek fel, zongorán kísér Lőfi Gellért. A színpadi műsort a Budapest Ragtime Band koncertje zárja – sorolta a kulturális kínálatot Bölöni Ildikó, a hivatal szervezési osztályának munkatársa.
Hozzáfűzte: a szervezők a jó időt is megrendelték, de a szokásos tombolázás sem marad el, öt értékes kerékpárt vihetnek haza a szerencsések.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.