Városi majális a Szejkefürdőn

Rekordrészvétel

15

Rekordot döntött Székelyud­var­helyen a kerékpáros majálisozók száma: több mint 1700-an, aprók és nagyok, idősebbek és fiatalok gyülekeztek tegnap délelőtt a Bethlen negyedi parkban és a Márton Áron téren és kerekeztek ki együtt, rendőri kísérettel a Városi majális helyszínére, a Szejkefürdőre.

Indulás Udvarhelyről. Egyre népszerűbb közösségi esemény Fotó: Asztalos Ágnes

A bicikliseket a szervező polgármesteri hivatal ez alkalommal nem ingyen meleg étellel, hanem egy-egy tombolával és csősállal ajándékozta meg. Voltak udvarhelyiek, akik az ingyenes autóbuszjáratot választották, de szép számmal akadtak, akik a gyaloglás mellett döntöttek.
A város szombatfalvi kijáratától a Szejkéig vezető Szívek sétányát babakocsit toló vagy apró csemetéjüket a nyakukban hordozó szülők, kéz a kézben andalgó szerelmes ifjak és meghitten együtt ballagó érettkorúak, vidám családok, baráti társaságok népesítették be.
Nagy sikere volt a városi majálisnak, több ezren piknikeztek a domboldalban, fogyott a sör, miccs és nagy tapsot kaptak a szabadtéri színpadon fellépők. A szervezők jó időt, színvonalas kultúrműsort és jó hangulatot ígértek: aki tegnap a Szejkefürdőn majálisozott, mindhármat megkapta ezen a napfényes május elsején. Nem utolsósorban: a Budapest Ragtime Band fellépése után gazdára talált az öt darab kisorsolt kerékpár is.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.