Városi költségvetés – közelebb az emberekhez: Hétfőig Ön is beleszólhat

13

Amerikai mintára készült el Székelyudvarhely interaktív költ­ségvetése, a platform bárki számára lehetővé teszi egy saját költségvetés elkészítését is, ugyanakkor teljesen érthetővé válik, hogy miből áll össze egy ilyen tervezet.

Büdzsé amerikai mintára. Szilágyi István elmondja, miről szól                                               Fotó: Lőrincz Csaba

 

Tavaly lapunk is hírt adott arról, hogy első ízben vált elérhetővé Székelyudvarhely költségvetése, interakítv formában. Akkor ez a felület kiegészült az úgynevezett költségvetési tükörrel, amelyen keresztül valós időben követhető volt a pénzügyek, fejlesztések, költségek alakulása.
Idén a nyitott költségvetést még könnyebben kezelhető felületen érhetik el a városlakók. A büdzsétervezet és a platform készítése során a városháza az elmúlt hetekben felvette a kapcsolatot a város összes közgazdaságot oktató pedagógusával és diákjaikkal, bemutatva számukra is az újdonságot. Érdekes felkérést is kaptak a fiatalok: csapatonként elkészítik saját költségvetés-tervezetüket, ezzel kijelölve azokat az irányokat, amelyeket ők fontosnak tartanának a városi büdzsé összeállításakor.
A lényeg az, hogy a koltsegvetes.udvarhely.ro oldalon jól látható a város összes bevételi forrása, illetve a tervezett kiadások is, ugyanakkor lehetőséget biztosít arra is, hogy a felhasználó új tételt adjon a jelenlegi elképzeléshez. A javaslatokat február 17-ig, hétfőig lehet beküldeni a polgármesteri hivatalhoz, így azokat érdemben tudja majd tárgyalni az önkormányzat a jövő héten esedékes költségvetési vita előtt.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek