Várják a városlakók javaslatait

Támogatás vállalkozóknak

132

Vállalkozókat célzó, vissza nem térítendő támogatásról szóló tanácsi határozattervezetet dolgozott ki a 2019-es évre a gyer­gyó­szent­mik­lósi önkormányzat. A támogatásra azon cégek lehetnek jogosultak, amelyek valamilyen téren fejlesztést valósítanak meg.

Cégeket támogatna az önkormányzat. Amit elvesz, visszaadná Fotó: Nagy Levente

A gyergyószentmiklósi városháza ügyfélfogadójában és a város honlapján tekinthető meg az a határozattervezet, amely vissza nem térítendő támogatást biztosítana jövőre a gyergyó­szent­miklósi vállalkozóknak.
Fórika Krisztina, a városháza szóvivője elmondta, a kormány kisebb költségvetést biztosít a városnak, mint a korábbi években, ezért az önkormányzat arra kényszerül, hogy jövőre megemelje az ingatlanok adóját, hiszen ez a város fő bevételi forrása. A városvezetés tudja, hogy a magánszemélyek mellett elsősorban azon vállalkozásoknak jelenthet ez majd nehézséget, amelyek nagyobb épületekkel rendelkeznek.
Rajtuk segítene az önkormányzat által kidolgozott határozattervezet, amely szerint lehetőséget biztosítanának a cégeknek, hogy visszaigényeljék a 2018-as adó és a megemelt 2019-es adó közti különbséget. A feltétel az, hogy valamilyen fejlesztést kell megvalósítaniuk a vállalaton belül.
– A projekt még tárgyalási fázisban van, éppen ezért a véglegesítés előtt az érintettek véleményeket, javaslatokat fogalmazhatnak meg – közölte a szóvivő. A hónap végéig írásban fogadják a javaslatokat a városháza ügyfélfogadó irodájában, valamint elküldhetik a varoshaza@gyergyoszentmiklos.ro címre is.
A szóvivő egyébként elmondta azt is, a támogatásra 500 ezer lejt tervez elkülöníteni az önkormányzat, és körülbelül kétszáz gyergyó­szentmiklósi vállalkozás élhet majd a lehetőséggel.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.