Várják a tűzifaigénylőket

Kiegészítő iratokat kérnek

190

Kiegészítő iratokat kér a gyer­gyószentmiklósi önkormányzat azon lakosoktól, akik az év elején igénylést tettek le, hogy tűzifát vásárolnának a létrehozandó fatelepről. Az érintettek jövő héten erősíthetik meg korábban letett kéréseiket.

Igazolásokat kérnek. Nem tudják kielégíteni az igényeket illusztráció

A gyergyószentmiklósi önkormányzat fatelep létrehozását tervezve igényfelmérést végzett arra vonatkozóan, hogy a városlakók mennyi tűzifát vásárolnának meg. Mint kiderült, nagyon sokakat érdekel ez a lehetőség, 8000 köbméter fára volna vásárló. Ennyi kérésnek jelenleg nem tud eleget tenni a városvezetés, egyelőre a város erdeiből 470 köbméter kitermelt fenyőfából árusítanának téli tüzelőt.
A polgármesteri hivatal arra kéri az érintetteket, erősítsék meg igénylésüket azáltal, hogy kiegészítő iratokat adnak le kérésük mellé. Közleményükben azt írják, aki korábban már jelezte, hogy fát vásárolna az önkormányzattól, annak igazolást kell felmutatnia, hogy nincs elmaradása a helyi adók befizetésében, jövedelemigazolást kell kérnie az Adó- és Pénzügyi Hivataltól (ANAF), számlával vagy bérleti szerződéssel igazolnia kell, hogy jelenleg is a megadott címen lakik, és a személyazonossági igazolványának másolatára is szükség van. Amennyiben a családban sérültet gondoznak, a sérültségi fokozat besorolását bizonyító igazolást is csatolniuk kell. Azoknak, akik építkezésre alkalmas fát igényeltek, építkezési engedélyt kell felmutatniuk. A kiegészítő iratokat szeptember 3. és 7. között lehet benyújtani a városháza ügyfélfogadójában.
Az igénylések elbírálása úgy történik, hogy a képviselő-testület által jóváhagyott szabályzat szerint minden kérést külön pontoznak, s ez alapján alakul majd ki a jogosultak névsora. A szabályzat értelmében előnyt élveznek például az egyedül élő idősek, a kisnyugdíjasok, valamint a sérült személyt gondozók.
A fatelep létrehozásával az önkormányzatnak az a célja, hogy megkönnyítse a tűzifa beszerzését és visszaszorítsa a falopást.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.