Várják a szülők jelentkezését

Fogyatékkal élőket támogató szolgálat indul Csíkszeredában

568

Új foglalkozások indulnak a csík­szeredai Szent Ágoston Fejlesztő Központban. A Fogyatékkal élőket támogató szolgálat keretében egyéni, személyre szabott fejlesztéseket tartanak az érintett gyerekeknek, de a szülőket is igyekeznek támogatni. Portik Andrea kapcsolattartótól megtudtuk: a fogyatékkal élő gyermekek mellett a viselkedés- és tanulási zavarokkal küzdő fiatalokat is fogadják majd az egyéni, személyre szabott fejlesztések során.

Szórakoztató foglalkozás. Új szolgáltatást indítanak gyermekeknek és szülőknek is Fotó: Caritas / Facebook

Összetett fejlesztő tevékenységek indulnak el hamarosan a Szent Ágoston Fejlesztő Központban, Csíkszeredában. A Fogyatékkal élőket támogató szolgálat keretében tanulási és magatartászavaros, valamint sajátos nevelési igényű gyerekeknek tartanának foglalkozásokat, de komplex gyógypedagógiai és pszichológiai fejlesztéseket is elindítanak az értelmileg akadályozott gyerekek és fiatalok támogatása érdekében.
Az alternatív módszereket kínáló foglalkozások mellett gyógypedagógiai tanácsadást is igénybe vehetnek a fogyatékkal élő gyerekek szülei. Portik Andrea kapcsolattartó lapunk érdeklődésére elmondta: a tervek szerint a jövő héten indul el a projekt.
– A Szent Ágoston Központban már 2008-tól zajlanak foglalkozások felnőtteknek, és azt tapasztaltuk, hogy igény lenne gyerekeket megcélzó egyéni foglalkozásokra is. Az elképzelés szerint először felmérjük az adott gyermeket, fiatalt, és személyre szabott módszereket alkalmazunk a fejlesztése során. Egyéni és új megoldásokról van szó – ecsetelte Portik Andrea, akitől azt is megtudtuk, hogy 0–18 éves korig vállalják a valamilyen fogyatékossággal élő, esetleg tanulási zavarokkal küzdő gyerekek fejlesztését.


A konkrétan szülőknek szóló tanácsadás kapcsán megtudtuk: igény szerint tartanak majd ilyen jellegű beszélgetéseket. A Fogyatékkal élőket támogató szolgálatot délelőttönként és délutánonként is igénybe lehet majd venni, a fejlesztéseket tartó pszichológusok alkalmazkodnak a szülők időbeosztásához.
– Közös szülőértekezlettel nyitjuk meg a projektet. Ha minden jól megy, jövő héten el is indulnak a foglalkozások, de az érdeklődők azután is jelentkezhetnek – mutatott rá Portik Andrea.
Az érdeklődő szülők a 0721–276801-es telefonszámon kaphatnak bővebb tájékoztatást.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek