2021, január 18, hétfő.

Várják a kutyatartók jelentkezését

Ingyenes kutyaivartalanítás lesz a következő napokban Gyer­gyó­szentmiklóson. Az eb­tar­tók nem fajtiszta kutyáikat a körzeti állatorvosi rendelőben jegyeztethetik elő a műtétre.

Hatvan kutyát ingyen ivartalanítanak

Annak érdekében, hogy minél kevesebb kóbor kutya legyen a város utcáin, a gyergyószentmiklósi kutyamenhely az ebek ivartalanítására ösztönzi a gazdákat. A Svájci Állatorvosok Szövetségének StarRomania elnevezésű programja révén biztosít támogatást az akcióra, így hatvan eben ingyenesen végzik el a műtétet, amely egyébként 150 lejbe kerülne.
Dr. Gáll József körzeti állatorvos közölte, egy évnél idősebb, ivarérett állatokon lehet elvégezni a műtétet és feltétel az is, hogy nyilvántartott állatokról lehet csak szó. A chip beültetését a gazdának kell fizetnie, csupán az ivartalanítást támogatja a svájci partner. A nem fajtiszta kutyáikat vihetik az ebtartók a műtétre, előzetes bejelentkezésre is szükség van, telefonon (0266–361623) hívhatják e célból a Nicolae Bălcescu utcában található körzeti állatorvosi rendelőt. A beavatkozást követően a kutyát azonnal viheti haza gazdája. Az ingyenes ivartalanítás csütörtökön délelőtt kezdődik, és addig folytatódik, amíg a támogatási keret kimerül. A cél, hogy kevesebb kutya váljon gazdátlanná és felhívja a lakosság figyelmét a felelős kutyatartásra, a chipezés és ivartalanítás fontosságára.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb