Várják a jelentkezőket

Családos zarándoklat a hivatások évében

332

A Gyulafehérvári Pasztorációs Iroda és a Családpasztorációs Központ szeptember 7-én, először szervez családos zarándoklatot Csíksomlyóra. Az ér­deklődők jövő hét szerdáig jelentkezhetnek, de akik lemaradnak a regisztrációról, útközben is csatlakozhatnak a Fitódról elindult csapathoz. Bakó Mária szervezőtől megtudtuk: szeretnék segíteni a házaspárokat és a családokat hivatásuk megerősítésében, és a főegyházmegye egész területéről várják az érdeklődőket.

Családi hivatást ünneplő zarándoklat. Lelki feltöltődés Fotó: csalad.ro / archiv

Követlek téged, bárhová mész (Lk 9,57) – mottóval szervez Családos zarándoklatot a Gyulafehérvári Pasztorációs Iroda és a Családpasztorációs Központ. A szeptember 7-i eseményre jövő hét szerdáig lehet jelentkezni, de akik lemaradnak a regisztrációról, útközben is csatlakozhatnak a Fitódról elindult csapathoz.
Bakó Mária, a Család­pasz­torációs Központ munkatársa érdeklődésünkre elmondta: mivel a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegyében a hivatások éve, úgy gondolták, ez jó alkalom a családi hivatás megünneplésére.
– A szerelem fontos, és szép dolog, hozzájárul a családi élet kialakulásához, de legtöbb alkalommal mulandó. A családi életet folyamatosan ápolni kell, nemcsak az első időszakban. Mi, ezzel a zarándoklattal szeretnénk megerősíteni a házastársakat, és többgyermekes családokat – fejtette ki Bakó Mária, aki arról is beszélt, hogy a sikeres családi élethez szükség van a Jóisten kegyelmére is.
A családos zarándoklat során a résztvevők imával és énekekkel kérik Isten segítségét és áldását családjukra, hálát adnak a házas hivatás kegyelmeiért. A kegytemplomban Pál József Csaba temesvári püspök mutat be szentmiseáldozatot, ezt követően pedig tematikus csoportos beszélgetéseket tartanak a zarándokok számára.
Mindazok, akik szeretnének, részt vehetnek az elsőszombati Mária-köszöntőn is, amely gyertyás körmenettel ér véget.
– Arra buzdítjuk a főegyházmegye egész területéről a házaspárokat, a kis- és többgyermekes családokat, a nagyszülőket, a tágabb családot és a házas hivatást támogatókat, hogy jöjjenek és kapcsolódjanak be az egyházmegyei eseménybe. Sokan vannak, akik a munkájukat hivatásként tudják megélni, és családi életüket elhanyagolják. Arra biztatunk mindenkit, hogy szeptember 7-én ne így legyen – fogalmazott Bakó Mária, megjegyezve: a zarándoklat tulajdonképpen az élet leképezése.
– Ha jobban belegondolunk, a házastársak életútja egyfajta zarándoklat. Vannak nehéz és könnyű részek, emelkedők és lejtők, de mindezek ellenére együtt, egymás mellett próbálnak haladni a felek – jelentette ki a Gyulafehérvári Pasztorációs Iroda és a Családpasztorációs Központ munkatársa, kitérve arra is, hogy napjainkban különösen fontos a családi értékek hangoztatása, felélesztése.
– A házasélet és a gyermekáldás nagy öröm, amelyet meg kell ünnepelni. Most alkalom nyílik arra, hogy együtt adjunk hálát mindezért – szögezte le Bakó Mária.
A Családos zarándoklat a hivatások évében nevű programra vallási hovatartozástól függetlenül várnak mindenkit, jelentkezni a csalad.ro oldalon lehet.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek