Varga Sándor utolsó útja

158

„Türelemmel viselt súlyos betegségben 54 éves korában hétfőn elhunyt Varga Sándor, a Kossuth Rádió Krónika című hírműsorának szerkesztő-műsorvezetője”; „Hétfőn reggel, életének ötvennegyedik évében elhunyt Varga Sándor újságíró” – közölték a szomorú hírt még január 11-én a különböző hírcsatornák.
Nehéz felfogni, hogy ilyen hamar „átköltözött”, de megbékélve, hogy a „forgatókönyvet” hátrahagyhatta, Csomortán üzenetét megkaphatta, gondolom, megkönnyebbülve távozott az Örök Alkotóhoz!
Nem tudtam, hogy egyáltalán mit lehet ilyenkor mondani, írni. Reggel óta kavarognak az emlékek, gondolatok a fejemben, de nehéz egy csokorba szedni, úgy éreztem, most jobb elmélyülni, elcsendesedve „vele lenni”. Csak egy idézettel tudtam az ismerősök tudtára adni a halálhírt: „Ha tudod, hogy ki vagy, hogy mit kaptál az Úrtól, mit kell átadnod, merre kell menned és hová kell megérkezned, akkor tudod, hogy mi végre vagy a Földön.”
A Gondviselő úgy akarta, hogy még az átköltözés előtt, csomortániként átadhattam Csomortán üzenetét, mely most visszacseng, mintha Ő ismételgetné: előre, előre, továbbvinni az elkezdett munkát. Mindent felsorolni nem is lehetne, így hát inkább idézek egy régebbi írásból: „Varga Sándor már nagyon sokszor, nagyon sok helyzetben bizonyította Csomortán iránti szeretetét. A Székelyföldi Verstábor immáron 5. éve pezsdíti fel Csomortán júliusi hétköznapjait, amikor összetalálkozik a tánc, a zene, az irodalom, a történelem és a hazaszeretet. Sándor bebizonyította, hogy a kis falunkban elfér az egész Kárpát-medence.”
És itt elakadok mondandómban… De most már tudom, tennünk kell, segítenünk kell tervének megvalósításában!
Ő szokta mondani: „Szántsunk, vessünk, hogy arathassunk!”
Azt hiszem, hogy helytállni minden területen lehet, a tudományban, a művészetben, a zenében és még sorolhatnám, de a „valódi nagyság az emberben mérhető igazán”. Azt látom és tapasztalom, hogy minden jó teljesítmény alapja az összefogás, az együvé tartozás, s ezt fejezte ki Varga Sándor András tetteiben is.
Köszönet példamutató emberi magatartásáért, a csomortáni Székelyföldi Verstáborok sikeres szervezéséért, kulturális munkásságáért és Csíkcsomortán hírnevének öregbítéséért végzett tevékenységéért.
Csíkcsomortánt örökre szívedbe zártad, Csík­cso­mortán örökre szívébe zárt! Nyugodjál békében!

Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere

varga_sandor

Ui.: Varga Sándor utolsó földi útja Csíkcso­mortánba vezet, ahol hamvait vasárnap, a 9.30 órai szentmise után, 11 órakor a Szellő Szálló kertjében helyezzük örök nyugalomra.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.