Várakoznak, reménykednek…

Advent a Csíkszépvízi Ápoló és Gondozó Otthonban

94

A Csíkszépvízi Ápoló és Gondozó Otthonban december 4-én, kedden szentelték fel az adventi koszorút, és gyújtottak gyertyát a beutaltakért. Az ünnepség – amely hagyománnyá vált a közösség életében – az ott élőknek és az ott dolgozóknak egyaránt fontos. Molnár Fülöp szociális munkás elmondta: az otthoni légkörre emlékeztető díszek és hangulat, sokaknak erőt ad a mindennapokban.

Az otthon lakói is ugyanúgy várják a karácsonyt. Készülődés

Adventi koszorút készítettek a Csíkszépvízi Ápoló és Gondozó Otthonban ellátott személyek, akik az ott dolgozókkal együtt imádkoztak és gyújtottak gyertyát kedd délelőtt. Gábor Zoltán helyi plébános megáldotta a koszorút és reménykedésre buzdította a jelenlévőket. Az egyházi elöljáró rámutatott: fontos felidézni az emlékeket, a gyerekkorhoz köthető érzéseket, hiszen így lehet leginkább ráhangolódni az ünnepre.
Molnár Fülöp szociális munkás lapunknak elmondta: jelenleg telt ház van a gondozóotthonban, ahol 50 személyt látnak el. Kiemelte: Gábor Zoltán minden év decemberében meglátogatja az itt élőket, akik adventi koszorúval várják érkezését.
– Az otthon éves ese­mény­naptárában fontos helyet foglal el az adventi ünnepkör. Immár hagyománnyá vált az, hogy meghívjuk a Gyergyói Ápoló és Gondozó Otthon beutaltjait, személyzetét, és közösen veszünk részt a szentmisén. Idén sajnos nem tudtak eljönni hozzánk, de így is kialakult az a családias hangulat, amely sokakat az otthonukra emlékeztet – fogalmazott a szociális munkás, aki szerint a koszorúkészítés és szentelés, a gyertyagyújtás, valamint a szentmise sokat jelent a beutaltaknak.
Lőrincz Dénes már öt éve él a a Csíkszépvízi Ápoló és Gondozó Otthonban, és mindig besegít az adventi előkészületekben. A kerekes székes férfi örömmel mesélt a koszorúkészítés hagyományáról, amelyből évente kiveszi a részét.
– Az itt ellátott személynek erőt adnak az otthonukra emlékeztető díszek, a hangulat. Ők is úgy várakoznak, reménykednek és imádkoznak, mint bárki más. Karácsonyra készül a lelkük – mutatott rá Molnár Fülöp.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek