2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Vannak még helyek, lehet jelentkezni

Az idei tanévben is öt ingyenes foglalkozási lehetőséggel várja a gyermekeket a gyer­gyószentmiklósi Tanulók Háza, a részletekről sajtótájékoztató keretében beszéltek az oktatók. Ezúttal is lesznek kézműves-foglalkozások, a turizmus és fotó szakkör a természetkedvelő gyermekeknek nyújthat kikapcsolódást, de nem marad el a famegmunkálás, a hajómodellezés és a ritmikus gimnasztika sem. Az oktatók ebben a tanévben is nagy érdeklődésre számítanak, mint mondják: a legfontosabb feltétel, hogy a gyermekek örömmel végezzék az adott tevékenységet.

Sajtótájékoztatón beszéltek az oktatók. Idén is sok gyermekkel foglalkoznak
Sajtótájékoztatón beszéltek az oktatók. Idén is sok gyermekkel foglalkoznak

Csupán a ritmikus gimnasztika és a kézművesórákra nem tudnak már több gyermeket fogadni, a maradék három szakkörön továbbra is várják a jelentkezőket. Az oktatók rámutattak: szinte folyamatosan zajlik az élet a Tanulók Háza falain belül, hetente zajlanak majd a foglalkozások, gyakorlatilag csak vasárnap nem lehet gyermekhangot hallani az épületben.
A korhatár rendkívül tág, első osztályosoktól kezdve a középiskolásokig minden gyermeket szívesen látnak a programokon, ugyanakkor hangsúlyozták: nem feltétel, hogy csak osztályközösségek iratkozhatnak, a diákok egyénileg is jelentkezhetnek, sőt a barátaikat is magukkal hozhatják.
A kézműves-foglalkozásokat vezető Szőcs Zsuzsánna kifejtette: nála is beteltek a helyek, ettől függetlenül lehet iratkozni, de a jelentkezők egyelőre várólistára kerülnek. Korosztály szempontjából előkészítő osztályosoktól kezdve egészen tizenkettedikes gimnazistákig bárkit szívesen lát.
Szinte korlátlan mennyiségű létszámban várja a gyermekeket a fantáziaműhely, azaz hajómodellezés szakra Czirják István, akinek feltétele, hogy a jelentkező legalább 10 éves legyen. – Fontos, hogy legyen kellő kézügyessége, ugyanakkor szeretnie kell a famegmunkálást és a különböző technikákat is – indokolta az oktató, mondván, minden évben igyekeznek emelni a színvonalat, ez pedig most sem lesz másképp.
A Majorchik Judit vezette ritmikus gimnasztikára már mindhárom csoportban beteltek a helyek, azonban famegmunkálásra, valamint turizmus és fotó szakkörre is szívesen várják a gyermekeket.
– Azok a gyermekek jönnek az általam vezetett tevékenységre, akik szeretik a természetet, és nem az okostelefonjukkal kívánják eltölteni a szabadidejüket – fogalmazott a turizmus és fotó szakkört vezető Vadász Szatmári István, a Tanulók Háza igazgatója.
Az iratkozási űrlapot a helyszínen lehet igényelni, de a Tanulók Háza Facebook-oldaláról is letölthető. Iratkozni hétköznapokon, 11 és délután 2 óra között lehet a Tanulók Házában.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb