Vándorbölcső program indul Székelyföldön, TE is csatlakozhatsz!

1,216

Kedves Barátok, Rokonok, Ismerősök! Mi május elejére várjuk a harmadik gyermekünket. Az első két gyermekünk a kórházból való hazahozatal után Mózes-kosárban, majd gyermekágyban lett elhelyezve. Most úgy döntöttünk, hogy a harmadik babánkat 6 hónapos koráig bölcsőben fogjuk elhelyezni, ringatni. Amikor elmentem Sepsiszentgyörgyre Veres Ferenc asztalosműhelyébe és megrendeltem egy bölcsőt, akkor meséltem neki arról, hogy Magyarországon működik egy vándorbölcső mozgalom. Beszélgetésünk után felajánlotta, hogy ha én rendelek egy bölcsőt, akkor ő ad még egyet ajándékba és indítsunk el mi is vándorbölcsőket. Jelenleg 3 bölcső van legyártva, és tegnap megrendeltem beléjük a matracokat is. A harmadik bölcső megvételéhez és útnak indításához támogatót keresünk, s további bölcsők megvételére és útnak indítására is lehet jelentkezni. Egy bölcső ára matraccal együtt 300 lej vagy 21 000 forint.


Aki hozzájárul egy bölcsővel a programhoz, annak a neve felkerül a bölcsőre, s majd ugyanúgy az összes kisbabáé, akiket a bölcsőben ringattak.
A programot a Gyarapodó Magyarság mozgalom keretén belül indítjuk, együttműködve a magyarországi Három királyfi, három királylány mozgalommal. Magyarországról is várunk bölcsőket, hogy ezzel is erősítsük az együvé tartozásunkat. Bölcsőfelajánlást bárhonnan fogadunk, akár már meglévő és kinőtt, használaton kívüli bölcsők formájában is, vagy egy új bölcső beszerzésére.
Várjuk olyan gyereket váró székelyföldi családok jelentkezését is, akik örömmel használnának fél évig egy vándorbölcsőt. Mi a bölcsők kihelyezését és nyomon követését vállaljuk, valamint az e bölcsőkben ringatott gyerekeknek találkozót szervezünk a kertünkben lévő kápolnában.
A vándorbölcsők össze fognak kötni családokat, és abban is bízunk, hogy a márciusban induló mozgalom a gyermekvállalásra is ösztönzően fog hatni.
Az alábbiakban összefoglaló olvasható a bölcső fontos szerepéről az újszülöttek fejlődése terén. Egy kis fotó is látható a megrendelt bölcsőről.
„Legszebb magyar ellenállás a bőséges gyermekáldás!”
Ui. Várjuk a jelentkezéseket mind bölcsők felajánlására, mind igénylésére (www.uzvolgye.info, telefon: 0040–760–779835). Tudjuk, hogy Székelyföldön szórványosan vannak már elindítva vándorbölcsők. Ezekről is várjuk a pontos információkat, hogy tudjuk közös mederbe terelni az ügyet.

Sepsiszéki Nagy Balázs és Erika

[box type=”shadow” ]Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek