Van igény a védőoltásra

szokásos „mennyiségű” nátha

21

Ebben az évben idejében érkezett az ingyenes influenza elleni védőoltás, és van is igény iránta, a közegészségügyi igazgatóság pótlást is kért az egészségügyi tárcától. Influenzás esetek még nem jelentek meg, náthás megbetegedés azonban már bőven van.

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól 6620 adag influenza elleni védőoltást vettek át az elmúlt időszakban a megyebeli egészségügyi intézmények és a háziorvosok. A veszélyeztetett személyeknek ingyenesen járó védőoltásból az intézmény további ezer adagot kért az egészségügyi tárcától.
Örvendetes, hogy ebben az évben jóval az influenzaszezon kezdete előtt megjött a védőoltás, így van is igény iránta – mutatott rá dr. Tar Gyöngyi, az igazgatóság vezetője. Közölte, influenzás esetet még nem igazoltak, a felső légúti megbetegedések száma pedig az időszaknak megfelelő.
A megyebeli háziorvosok jelentései szerint a megyében múlt héten 1134-en fordultak orvoshoz felső légúti megbetegedés miatt, közülük két személy szorult kórházi kezelésre. Tüdőgyulladás negyven fordult elő, kilenc személyt kezeltek emiatt kórházban. Ezek a számok valamivel alacsonyabbak, mint egy, illetve két héttel korábban, akkor 731 és 1331 volt a felső légúti megbetegedések száma.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek