Változott az ügyfélfogadás

Mától megváltozott a Hargita megyei vezetőiengedély-kibocsátó és járműbejegyzési közszolgálat ügyfélfogadási rendje. Ezek szerint a hazai és külföldön kibocsátott vezetői engedélyek cseréjéhez és a másolatok kibocsátásához szükséges iratokat szerdán és pénteken 8.00–15.00 óra között, hétfőn, kedden és csütörtökön pedig 10.50–15.00 fogadják el, illetve bocsátják ki a dokumentumokat online előjegyzés vagy sorszám alapján.

A gépjárművezetői engedély megszerzése és a gyakorlati vizsgára való időpont kérése a következők szerint zajlik:
– első vizsgára az iratcsomót hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00–10.30 óra között fogadják online előjegyzés alapján;
– az elméleti vizsgát hétfőn, kedden és csütörtökön 11.15–15.00 óra között tartják sorszámjegy alapján;
– a gyakorlati vizsgát hétfőtől péntekig 8.00–16.00 óra között tartják az intézménytől kapott időpontban;
– a gyakorlati vizsgát hétfőn, kedden és csütörtökön 13.00–15.30 óra szerint tartják sorszámjegy alapján.
A járművek ideiglenes forgalomba helyezéséhez az iratcsomót elfogadják és a dokumentumokat kibocsátják hétfőtől péntekig naponta 8.00–10.30 óra között online előjegyzés vagy sorszámjegy alapján. A járműbejegyzéshez, -átíráshoz, a forgalmi engedély másolatának illetve az elveszett, megrongálódott rendszámtáblák kibocsátásához szükséges dokumentumokat hétfőtől péntekig naponta 8.00–15.00 között fogadják el online előjegyzés vagy sorszámjegy alapján, az iratokat hétfőtől péntekig naponta 11.00–12.00 óra között a következő munkanaptól kezdődően.
Online előjegyzést a www.drpciv.ro honlapon lehet kérni, a sorszámjegyeket az intézmény székhelyén lehet igényelni az adott napra az érkezés sorrendjében. Ideiglenes engedélyeket és rendszámtáblákat a következő munkanapon 11.00–12.00 óra között lehet kiváltani.
Minden hónap utolsó péntekén szünetel az ügyfélfogadás – közli a prefektusi hivatal.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gom…

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gombóc levest jó sok tormával, töltsünk kolbászt újszékelyi módra. Ha kíváncsi rá, hogy mi a lecsi-pecsi,...