Változik a vasúti menetrend

Kevés módosítás

331

Vasárnaptól, december 9-től lesz hatályos az új vasúti menetrend, amely 2019. december 14-éig marad érvényben – tájékoztatott kedden a Román Vasúttársaság személyszállító vállalata (CFR Călători). Az új menetrend szerint országszerte naponta mintegy 1200 szerelvény közlekedik majd.

Csíkszereda vonatállomása. Jelentős módosulás nem lesz Fotó: László F. Csaba / Archív

Eget rengető változásokat nem tartalmaz az új menetrend, de a Hargita megyét is érintő nemzetközi járatok tekintetében fontos módosítás, hogy a Hargita InterCity a Brassó–Déda–Dés–Kolozsvár–Budapest útvonalat követi, azaz Marosvásárhely érintése nélkül halad. Ugyanakkor Marosvásárhelyre közvetlen kocsit továbbít a következő időszakokban: 2018. december 21.–2019. január 5., 2019. április 18–22., 2019. június 1.–szeptember 7. és 2019. október 31.–november 3. Jó hír továbbá a Keresztúr vidékiek számára, hogy a Bukarest és Bécs között közlekedő, Budapesten áthaladó Dacia vonat ismét Segesváron keresztül közlekedik majd.
A személyvonatok érkezési és indulási ideje Hargita megyében jobbára csak néhány percben tér el. Az érdeklődők a vasúttársaság honlapján (www.cfrcalatori.ro) tájékozódhatnak a pontos menetrendről, és hamarosan az állomásokon is frissítik az érkezési és indulási időpontokat.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek