Változatos programmal készülnek

Gyermeknap, csodanap

139

Gyermeknap csodanap címmel hirdetik idén is a június elsejei programokat Gyergyó­szent­mik­ló­son. A versmondók találkozójával már hétfőn elkezdődtek a gyermeknapi rendezvények.

Idén huszadik alkalommal szervezte meg a Gyergyó­szent­mik­lósi Művelődési Központ (GYMK) a gyermeknapi versmondók találkozóját. Ezúttal a Gyer­gyói-medence óvodásai és kis­iskolásai madarakról szóló költeményeket szavalhattak.
Pénteken a megszokott szabadtéri rendezvényekre várják a gyerekeket a művelődési központ előtti téren. 11 órától kezdődnek a kézműves-foglalkozások és a különféle játékok, s megtartják a már hagyományos hétpróbás összecsapást is, de nem maradnak el az ügyességi vetélkedők sem.
A sportvetélkedők 14 órától kezdődnek, ezekre majd a helyszínen lehet nevezni. Délután a Figura Stúdió Színház mesejátékát, A legkisebb boszorkányt tekinthetik meg a gyerekek.
Fórika Sebestyén, a művelődési központ igazgatója elmondta: az idei gyermeknapot a királyok, mesék tematikája köré szervezik, éppen ezért lesznek olyan ügyességi játékok és próbák, amelyek végén a résztvevőket udvarhölgyekké nevezik ki, illetve lovagokká ütik.
A szervezők felhívják a figyelmet, hogy kedvezőtlen időjárás esetén a hétpróbát a sportiskola tornatermében tartják, a kézműves-foglalkozásokat pedig a művelődési központban.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek