2021, január 17, vasárnap.

Változatos hétvégi programokat ajánlanak

Bár Borszékon az igazi turistaszezon csak a hónap közepén köszönt be, már javában zajlanak az előkészületek a vendégek fogadására. Noha idén szűkösebb költségvetési keretből gazdálkodhat az önkormányzat, igyekeznek változatos hétvégi programokkal minél hosszabb ideig a fürdővárosban tartani a turistákat.

[dropcap]H[/dropcap]étvégi vendégeink vannak csak, az igazi turistaszezon július 15. után kezdődik – közölte érdeklődésünkre Sárpátki Melánia, a Borszéki Vendéglátók Szövetségének elnöke.
Elmondta, hogy a kései szezonnyitó a különféle iskolai vizsgákkal áll összefüggésben, hiszen a fürdővárost a családosok keresik fel szívesen, illetve kortól függetlenül mindazok, akik valóban nyugalomra és pihenésre vágynak. Ettől függetlenül a borszéki vendéglátók készülnek a rövid, mindössze két hónapig tartó nyári idényre, többek közt új információs iroda nyílik és új, tájékoztató jellegű kiadvánnyal várják vendégeiket. Mint Sárpátki mondta, a Borszék és környéke című kézikönyv térképeket tartalmaz turistaútvonalakkal, túrázási lehetőségekkel.
Az elnök arról is beszámolt, hogy július 15-től már vannak foglalásaik, sportolókat várnak nyári táborozásra, illetve többnyire a gyermektáboroknak biztosítanak helyszínt. A hónap közepétől viszont a hétvégi turizmus is felerősödik, hiszen sokan „menekülnek” a hőség elől a fenyvesek közti Borszékra, épp ezért vonzó hétvégi programokkal igyekeznek maradásra késztetni az üdülni vágyókat.
Mik József polgármester elmondta, idén is rendre megszervezik a már ismert és kedvelt rendezvényeiket, noha lényegesen kisebb költségvetési keretből gazdálkodhatnak.
– Sajnos támogatók léptek vissza, emiatt szűkösebb a keret, de igyekszünk a pénzhiányt leleményességgel kompenzálni, hogy vendégeink semmiben se szenvedjenek hiányt – közölte a polgármester.
Így a Borszéki Ifjúsági Fórum szervezésében hétvégén tartják a Borszéki Ifjúsági Napokat, a rá következő hétvégén lesz a nagy népszerűségnek örvendő Nosztalgia Napok, idén is szerveznek Anna Bált, lesz Tündérfesztivál majd a szokásos városnapok.

Jánossy Alíz

Előző cikkMelyik a helyes oldal?
Következő cikkForgalomkorlátozás

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb