2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Valószínűleg megszavazza az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) valószínűleg megszavazza a jobbközép ellenzék bizalmatlansági indítványát, amelyet Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök kormánya ellen terjesztettek be.

kelemen

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke kilátásba helyezte, hogy az általa vezetett szövetség honatyái a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által Victor Ponta kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány mellett fog szavazni. A szövetség elnöke tegnap a kormánybuktatási indítványt beterjesztő Nemzeti Liberális Párt (PNL) két társelnökével tárgyalt. A megbeszélést követően úgy vélte: az RMDSZ-nek – ellenzékben lévén – ellenzéki pártként kell szavaznia, és ezt a nézetét az általa megkérdezett RMDSZ-törvényhozók többsége is osztja.
Kelemen Hunor megjegyezte: nem lát esélyt a kormány megbuktatására, ha a koalíciós pártok egyike sem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt.
„Az RMDSZ-t az érdekli – és ezt a PNL vezetőinek is elmondta –, hogy mi következik, mit szándékoznak lépni, ha a kormány valamiképpen megbukik, vagy Victor Ponta visszalép a kormány éléről. Ez a bizalmatlansági indítvány sorsánál is fontosabb, mert a (jövő őszi) parlamenti választásokig nincs már sok idő hátra. Látnunk kell a terveket, a rövid távú politikai programokat: erről kell egyeztetnünk a továbbiakban” – mondta az ellenzéki vezetőkkel folytatott megbeszélésről az RMDSZ elnöke.

Kapcsolódó cikkek:

14,339RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb