2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Válogatott játékost igazoltak

Román válogatott játékost igazolt a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata Cristian Ghiţă személyében. A jobbátlövő kétéves szerződést írt alá új klubjával. Korábban a Bákói Ştiinţában – nevelőegyesülete –, a francia Selestatnál, illetve a Nagybányai Minaurnál játszott. Ami fontos, hogy van nemzetközi rutinja, és ez elsődleges a Székelyudvarhelyi KC-nak a több fronton vívandó meccsek előtt.

A 13-as mezt kapta az SZKC új jobbátlövője
A 13-as mezt kapta az SZKC új jobbátlövője

A Székelyudvarhelyi KC-nak sikerült megegyeznie Cristian Ghiță kézilabdázóval, mától így az udvarhelyi együttes játékosa lett. A 190 cm magas, 90 kg-os jobbátlövő 1990. november 22-én született Bákóban, itt is nevelkedett, majd mutatkozott be a román élvonalban, a helyi Știința gárdájában, amellyel ezüstérmeket szerzett, és a Challenge-kupa elődöntőjében is játszott. Ezt követően ment külföldre.
A 2014/2015-ös szezonban igazolt el a francia Selestat együtteséhez, ahol két évre írt alá. A tavalyi szezon végén a klub kiesett az élvonalból, így a megállapodása értelmében szabadon távozhatott. A Nagybányai Minaurt választotta itthon, ezt a pár hónapot ott töltötte a Bajnokok Ligájában szereplő csapatnál. A két fél a napokban egyezett meg a szerződés felbontásában folyó év november 1-jétől.
„Azzal a céllal jöttem ide, hogy eredményeket érjek, érjünk el a csapattal együtt. Számomra mindig ez volt a legfontosabb dolog, amit szem előtt tartottam. Udvarhelyen remek együttes van, a bajnokság egyik meghatározó klubja az SZKC, egy jó edzővel. Nagyon bizakodó vagyok, remélem, szép dolgokat viszünk majd véghez. Ellenfélként többször megtapasztaltam, hogy milyen itt pályára lépni. A nézők értik a kézilabdát, mindent megtesznek, hogy a kedvenceiket biztassák, mellettük vannak az elejétől a lefújásig, óriási hangulatot keltenek. Ez sportolóként nekem nagyon tetszik. Eddig nehéz volt a sportcsarnokban pályára lépnem Udvarhelyen, tudom, hogy most velem lesznek, így könnyebb lesz kézilabdázni” – nyilatkozta a román nemzeti együttesbe rendre meghívást kapó sportoló.
Cristian Ghiță és a Székely­ud­varhelyi KC két évre szóló megállapodást kötött. Az új játékos tegnap már részt vett a többiekkel az edzésen. A csapatban a 13-as számú mezt fogja magára ölteni, az első meccse az SZKC színeiben a Bukaresti Steaua ellen lesz.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb