péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Válogatott játékosok Csíkszeredában

Két válogatott játékossal erősítette meg keretét a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata, amely a héten ellenfelet is kap a Bajnokok Ligája első körében. Az első két igazolásból ítélve idén is bombaerős kerete lesz a csíki csapatnak.

Nem kerül ismeretlen környezetbe Savio, akit Fl. Matei kapott ölbe Fotó: libertatea.ro

Ugyan a felkészülést még nem kezdte el a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a soron következő bajnoki idényre, ám a keret erősítésébe máris belevágtak a bajnoki címvédőnél. Két válogatott játékost sikerült Csíkszeredába „csalni”, akik hatalmas erősítést jelentenek a csapat számára.
Elsőként az elmúlt négy évben a Dévai Autobergamót erősítő Adrian Panzaru játékjogát szerezte meg a csíki alakulat. A 34 esztendős válogatott játékos Brassóban született, ám az elmúlt években a rendre bajnoki aspiránsként jelentkező Dévai Autobergamót erősítette. Déván bajnoki címet, Románia-kupa- és Szuperkupa-győzelmet is ünnepelhetett. Érdekesség, hogy a dévai csapat még május végén, a bajnokság lejártakor közölte, hogy szintén válogatott kapusával, Vlad Iancuval és Panzaruval szerződést hosszabbított a következő idényre. Ennek ellenére a 34 esztendős sportoló Csíkszeredában kötött ki.
A másik bejelentés egy szintén román válogatott játékos a honosított Savio Valadares személyében. A 25 éves, különleges képességű, brazil játékos az elmúlt idényben a Temesvári Informatica csapatát erősítette. Temesváron fantasztikus eredményeket ért el: bajnok lett a bánsági csapattal, Románia-kupát nyertek, továbbá egymás után kétszer hódították el a Szuperkupát (2017, 2018). 2018-ban az év legjobb teremlabdarúgójának nyilvánították Romániában. Románia teremlabdarúgó-válogatottjaként Grúzia ellen 6 gólt szerzett a pótselejtezőkön, ezzel kijuttatva a román válogatottat a 2018-as, szlovéniai Európa-bajnokságra. A tavaszi idényt sérülés miatt kihagyta, és most ő is Csíkszeredába igazolt.
A bajnoki címet szerzett tavalyi keretből még a klub nem ismertette, hogy mely játékosok maradnak. Ugyanakkor számolhatunk azzal, hogy igencsak versenyképes lesz a csapat, hiszen idén érdekeltek lesznek a Bajnokok Ligájában is, amely első körös sorsolását csütörtökön rendezik. Itt viszont az Imperial Wet nem lesz kiemelt, és biztosan idegenben kell kivívja a második körös részvételt.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb