Válogatott érdek

130

Körvonalazódni látszik a jégkorong Erste Liga soron következő idényének a mezőnye, amely 11 csapatot fog felvonultatni a jelenlegi állapotokat figyelembe véve. A tizenegyből három új csapat lesz, viszont a régiek közül a címvédő MAC, illetve az ezüstérmes DVTK a szlovák Extraligába igazolt, borsos áron.
A két csapat némiképp botrányos körülmények között távozott, hiszen arra hivatkozva, hogy ez a magyar válogatott érdekét képviseli, mind a szövetség, mind a magyar állam alaposan megtolta őket. Meg kellett, hiszen a hároméves – 1+2 – tagságot meg kellett vásárolni az anyagi gondokkal küszködő szlovákoktól. Ez csapatonként 1,5 millió eurót jelentett. Méltán háborog a többi magyar gárda, illetve szurkolóik, akik maradtak az Erste Ligában, hogy ők miért nem kapnak ebből az összegből annyit és úgy, mint az előbb említett kettő. Tény és való, hogy ez sehogy sem lett igazságos. Korábban, amikor a Fehérvár „lépett le” az EBEL-be, akkor ők nem kaptak semmilyen támogatást a szövetségtől vagy épp az államtól.
Ami viszont még rosszabb az Erste Ligára nézve, hogy alapos színvonalcsökkenés fog bekövetkezni. Egyrészt a MAC és a DVTK felszippantja a ligából a jobbakat, míg az újonnan csatlakozóknak sincs lehetőségük annyi épkézláb jégkorongozót elővarázsolniuk. Az biztos, hogy a 11 csapatból a Bécs, a Fehérvár, a Vasas, a KMH és részben a Debrecen csikócsapat lesz, akik zömében tapasztalat nélküli huszonévesekkel fognak érkezni. Velük szemben pedig a Sportklub, a Brassó, az Újpest és a Ferencváros tűnik erősebbnek, míg a Gyergyószentmiklós, illetve Dunaújváros sötét ló.
Hogy a két legjobb csapat kiválása mennyire fogja segíteni a magyar válogatottat, arra a jövő választ fog adni. Viszont azt látni kell, hogy a magyar hokiból jelenleg hiányoznak – Sebőköt leszámítva – a Palkovicsok, az Ocskayk, a Ladányik vagy épp a Szuperek, és az utánpótlásban sem látszanak ők…

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.