Válogatja a játékosokat a SZJA

680

Huszonegy mezőnyjátékos és három kapus vett részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia próbajátékán, melynek célja, hogy elkezdődjön a játékosok kiválogatása a következő idénytől induló U23-as egyetemista csapat számára. A próbajátékot koordináló Antal István edző elégedett a látottakkal.

Jégedzés előtti eligazítás a Molnár Lajos Műjégpályán Fotó: szja.ro / Horvát Tamás

Huszonhat sportoló jelentkezett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia felhívására, amelyben próbajátékra hívta az 1998-ban, 1999-ben és 2000-ben születetteket. A cél egy U23-as egyetemista csapat létrehozása, mely a tervek szerint a következő bajnoki idénytől a román felnőtt, valamint a magyar U20-as pontvadászatban indul majd. Ugyanakkor a sportolóknak lehetőségük lesz feljátszani az Erste Ligában induló két székelyföldi csapatba is.
Hogy a próbajáték ne csak izgalmas, hanem fárasztó is legyen, arról Antal István, a próbajátékot koordináló tréner tett. A felmérésen megjelent huszonegy mezőnyjátékost, illetve három kapust egy tempós jégedzésnek tette ki a csíkszeredai Molnár Lajos Műjégpályán, majd sorra jöttek a fizikai tesztek az Erőss Zsolt Arénában.
– Első körben az ismerkedés volt a cél, továbbá hogy felmérjék a jelentkezők tudását, erőnlétét. Következett a játékosok munkájának elemzése, majd egy héten belül értesítünk mindenkit, hogy milyen formában folytatjuk a munkát, amely a szárazedzéssel fog kezdődni. A mostani, egynapos tábor, úgy érzem, jól sikerült, annak ellenére, hogy többen voltak olyanok, akik hosszabb kihagyás után térnének vissza. Ennek fényében hamar el is fáradtak, de ez is volt a cél. Látni akartuk, amikor elfogy az oxigén, milyen lesz a játékosok küzdőszelleme. Elsőre elégedett vagyok a látottakkal – fogalmazott Antal István edző.
Az alakulat külföldi szakemberek irányítása alatt fog pallérozódni. Jelen pillanatban is tart az edzők kiválasztása, négy észak-amerikai, illetve két európai trénerrel tárgyal a Székelyföldi Jégkorong Akadémia.
A próbajátékot megelőző napon azon jégkorongozók számára, akik a sportolás mellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnának, nyílt napot szerveztek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán, hogy az intézmény által nyújtott szakokat közelebbről is megismerjék.
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia továbbra is várja azokat az 1998-ban, 1999-ben és 2000-ben született sportolókat, akik kihívást látnak abban, hogy az U23-as csapatban megmérettessenek. Jelentkezni az antal.istvan@szja.ro e-mail-címen vagy a +40–757–866980-as telefonszámon lehet.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek