Vállalkozói készségfejlesztés középiskolásoknak: Bemutatkoztak a jövő vállalkozói

21

A vállalkozói szellemre való nevelés hosszú távon megtérül, és a helyi közösség javára válik – ezzel a jelszóval szervezte a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház legújabb képzését, ezúttal Gyergyószentmiklóson. A Future Makers középiskolá­sok­nak szóló képzést idén negyedik alkalommal hirdették meg.

A februárban zajló, 36 órás önismeret alapú képzésre 63 gyergyószéki középiskolás jelentkezett, közülük választották ki azt a 17 résztvevőt, akik motivációs levelük alapján a legmegfelelőbbeknek bizonyultak.
– Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek valamilyen szinten vállalkozóvá kell válnia, legalábbis a vállalkozói szemléletet aktívan kell gyakorolnia. Ez ugyanis egy viselkedés- és magatartásforma, amit a mindennapi életben is fel lehet használni – mondta Berkeczi Zsolt, a projekt egyik ötletgazdája. Hozzátette: az élményalapú képzés révén olyan tulajdonságok alakulnak ki a fiatalokban, amelyek segítik őket a vállalkozói szemlélet adaptálásában.
A képzés ötletversennyel zárult a Polaris Oktatási Központban, amelyről mind a 17 diák nyertesen távozott, a tapasztalatok mellett értékes nyereményeket vihettek haza: a csapatok Vibe-fesztivál bérleteket, napi belépőket, illetve szimulátoros élményautózást nyertek.
A képzést a Hargita Business Center az ImportDirect.ro Aca­demyvel partnerségben szervezte: a 2020–2021-es tanévben Szé­kely­udvarhely mellett Gyer­gyó­szent­miklóson és Csíkszeredában is megszervezik majd.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek