Valentin Suciu lett FK U17-es csapatának edzője

Fiatal, de 1. ligás tapasztalattal rendelkező edző érkezett az FK utánpótlás-csapatához
171

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vezetőedzőjét igazolta le az FK Csíkszereda, Valentin Suciu az U17-es csapat irányítását veszi át. A tréner négy évig ezdette a háromszéki csapatot, az ő irányításával jutott fel a Sepsi OSK az 1. Ligába. Októberben távozott Sepsiszentgyörgyről.

Fiatal, de 1. ligás tapasztalattal rendelkező edző érkezett az FK utánpótlás-csapatához

A román labdarúgó-élvonalban is tevékenykedett edző veszi át az FK Csíkszereda U17-es csapatának irányítását, miután Vég Csongor edző távozott a Székelyföld Labdarúgó Akadémiáról. Valentin Suciu négy évig a Sepsiszentgyörgyi OSK csapatának volt az edzője, az ő irányítása alatt jutottak fel a háromszékiek a hazai labdarúgó 1. Ligába. A 37 éves háromszéki edző karrierje teljes egészében a háromszéki focihoz kötődik, 2012-től a 3. ligás FC Zágon trénere volt, majd ezt követően ült le a Sepsi OSK kispadjára, amelyet tavaly október végéig irányított és a negyedosztályból vezette fel az élvonalba.
„Ez számomra újabb kihívás, hisz hasonló korosztállyal még nem dolgoztam, de mindennek eljön az ideje egyszer. Bevallom őszintén, hogy kicsit tartottam ettől, mert ugye a kamaszkor a legveszélyesebb a játékosok nevelésében és a fiataloknak is egy veszélyes időszak. De úgy gondolom és remélem, hogy meg fogok tudni birkózni ezzel a feladattal” – nyilatkozta Suciu az FK honlapján. Hozzátette, Vég Csongor edző minden fontos információt átadott számára, ami a csapattal kapcsolatos.
Az edző elmondta, egyelőre ingázni fog Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda között. „A családot nem tudom egyik napról a másikra ide költöztetni, de a fociért áldozatot kell hozni. Bárhol dolgozik az ember, reggel úgyis fel kell kelni és munkába kell menni. Hogy most nekem egy kicsivel nagyobb távot kell megtennem ezért, nem jelenthet akadályt” – nyilatkozta Valentin Suciu edző.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.