Valenciában versenyeznek

28

Ma kezdődik és vasárnap ér véget a Valencia Kerékpáros Kör­verseny, a viadalon indul a Tusnad Cycling Team is. A csík­szeredai kontinentális kerék­párcsapat mellett több Pro Tour-os gárda is versenybe száll a spanyolországi viadalon.

Világpremier a Valencia Kerékpáros Körversenyen. Novák Károly Eduárd társadalmi üzenetet is közvetít
Világpremier a Valencia Kerékpáros Körversenyen. Novák Károly Eduárd társadalmi üzenetet is közvetít

Kéthetes spanyolországi edzőtáborozás után mától vasárnapig a Valencia Kerékpáros Körversenyen vesz részt a Tusnad Cycling Team. Az ötnapos viadalon a csíkszeredai kontinentális csapat mellett a több, a kerékpársport világelitjéhez tartozó gárda is nevezett, az induló kerékpárosok között van a tavalyi Vuelta-győztes Fabio Aru is. Érdekesség, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által rangsorolt 16 World Pro Tour csapat közül nyolc gárda indul a Valencia Körversenyen.
A Valencia Körverseny világpremierrel is szolgál majd, melynek részese Novák Károly Eduárd lesz: a csíkszeredai kerékpáros lesz az első olyan fogyatékos sportoló a világon, aki a kerékpársport elitjéhez tartozó csapatok tagjai ellen versenyezhet. – Számomra ez egy különleges verseny, egy különleges lehetőség a megmérettetésre. Ugyanakkor társadalmi üzenet is, bizonyíték arra, hogy fogyatékos sportoló is versenyezhet egészséges sportolók mellett és ellen. Be akarom fejezni a versenyt, tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de számomra nincs lehetetlen” – nyilatkozta Novák Károly Eduárd.
A ma kezdődő, az UCI versenynaptárában 2.1-es szorzójú Valencia Körversenyre huszonöt csapat nevezett, összesen kétszáz kerékpáros indul majd. A Tusnad Cycling Team mellett nyolc Pro-Tour gárda – az Astana (a tavalyi Giro d’Italia győztese), Cannondale Pro Cycling, Etixx-Quick Step, IAM Cycling, Movistar Team (a Tour de France és a Vuelta győztese), Team Katusha, Team Lotto NL-Jumbo és Team Sky –, a spanyol válogatott, olasz, japán, belga, orosz, svájci, venezuelai és több spanyol csapat is indul.
A Valencia Körverseny ma a Benicàssim és Oropesa del Mar 16,25 kilométeres egyéni időfutammal kezdődik, holnap a Castellón de la Plana és Fredes közötti 163,3 kilométeres szakasz vár a mezőnyre. Pénteken a Sagunto és Alzira közötti 173,5 kilométert teljesíti a mezőny, szombaton az Orihuela és Xorret de Catí közötti 141,3 kilométer vár a sportolókra. A verseny zárónapján Valenciában lesz a rajt és az érkezés is, a város körül 120,6 kilométert teker majd a mezőny.

Spanyolok a TCT-ben
A Tusnad Cycling Team komoly erősítést hajtott végre az 2016-os idényre. Andrei Nechita hazatért Olaszországból és a csíkszeredai csapathoz igazolt, de a csapatot erősíti a tavalyi román egyéni időfutambajnok Daniel Crista is. Mellettük három spanyol, Jose Miralles, Martin Lestido és Sebastian Mascaro igazolt a csíkszeredai csapathoz, Sebestyén Szabolcs és Novák Károly Eduárd is tagja a Valencia Körversenyen induló Tusnad Cycling Teamnek. A csíkszeredai csapatot Sabino Angoitia menedzser, Lázár Nándor és Vajda Jenő szerelő segíti majd a spanyolországi versenyen.
– A fő célunk az, hogy befejezzük a versenyt, ám ha lehetőségünk adódik, ígérem, hogy néhány szökésnek is részesei lesznek csapatunk tagjai. Köszönjük szponzorainknak a támogatást, nélkülük nem lehetnénk jelen a Valencia Körversenyen – mondta a TCT vezéregyénisége, Novák Károly Eduárd.
A Valencia Körversenyről mindennap élőben közvetít majd az Eurosport.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.