Vakációs unaloműzés

A színek világával varázsolták el a gyerekeket. Fantáziaműhely Fotó: Keresztes Bea
136

Kreatív programmal készült tegnap délután az Allmycrafts dekoráló- és fantáziaműhely, amelyet néhány óra erejéig 4–9 éves gyerekek népesítettek be. Az eseményen a színek világát ismerhették meg jobban az érdeklődő lurkók, akik játékosan fejleszthették a normatív gondolkodásukat.

A színek világával varázsolták el a gyerekeket. Fantáziaműhely Fotó: Keresztes Bea

Közösségi térként is működik az Allmycrafts dekoráló- és fantáziaműhely kreatív, ezért nemcsak a vásárlásnak, hanem a kikapcsolódásnak is teret biztosít. A tavaly novemberben indított csíkszeredai vállalkozás legújabb projektje a Kalandozás a színek világába gyerekfoglalkozás volt, 4–9 éves résztvevőkkel.
A programról Puskai Melinda szervezőt, vállalkozót kérdeztük. Mint mondta, szülőként érzett késztetést az esemény lebonyolítására, hiszen a vakáció végéhez közeledve egyre nehezebb lefoglalni a gyermekeket.
– Hamar beleunnak az otthonülésbe, a szülőknek folyton készen kell állniuk az újabb játékra, és ez természetesen nem teljesíthető feladat. Ennek apropóján gondoltam arra, hogy egy délután erejéig színezéssel, papírváros-építéssel és egyéb elfoglaltságokkal kötöm le a kicsik figyelmét – közölte. – Az összeállított kreatív programokkal nemcsak szórakoztatjuk a kicsiket, hanem fejlesztjük is, hiszen a szín- és formaérzékre is pozitív hatással vannak ezek a kooperatív feladatok. Hangsúlyt fektettünk a csapatmunkára, valamint a normatív gondolkodás erősítésére is – fejtette ki Puskai Melinda.
Megtudtuk, hogy a félévközi vakációkban is szerveznek majd hasonló programokat az Allmycrafts dekoráló- és fantáziaműhelyben, ugyanitt pedig időközönként bútorfestés-foglalkozásokat tartanak felnőttek részére.

Keresztes Bea

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.