Vakációs foglalkozásokat tartottak gyermekeknek

47

A szünidőben sem áll meg az élet a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban, kisiskolásoknak tartottak kétnapos foglalkozássorozatot, melynek legfőbb célja a játék általi tanulás volt. A tevékenységek során a gyermekek megismerhették egymást, elmondásuk szerint pedig a meseolvasás és a kézműves-foglalkozások során is jól érezték magukat. Poraczki Judit szervező, a könyvtár gyermekrészlegének munkatársa kifejtette: a kicsik minden alkalommal rendkívül lelkesek, ezek a programok pedig mindemellett arra is jók, hogy a könyvtárral is megbarátkozzanak.

Foglalkozások a gyermekkönyvtárban. Móka és tanulás Fotó: Kertész László
Foglalkozások a gyermekkönyvtárban. Móka és tanulás Fotó: Kertész László

Szerdán elsősök és másodikosok, míg tegnap harmadik és negyedik osztályos gyermekektől volt hangos a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár. Minden vakáció alkalmával különböző programokra hívják a kicsiket, ezúttal a játék kapta a főszerepet, azonban
a szórakozás közbeni tanulás is a szervezők céljai között szerepelt.
A legkisebbek A macska és az egér, a nagyobbak pedig A rest macska című mesével ismerkedtek meg, ugyanakkor a kézműves-foglalkozásokon is az említett két állat volt a fő téma. Mindkét korosztályban 12 gyermek vett részt a tevékenységeken, a szervezők elmondása szerint elsősorban helyszűke miatt volt korlátozott a létszám.
A gyermekek között akadt olyan, akinek a mese tetszett jobban, más a kézműves-foglalkozások miatt örvendett a programnak, abban azonban mindnyájan egyetértettek, hogy „szükség van a vakációban az ilyesmire”.
Poraczki Judit, a könyvtár gyermekrészlegének munkatársa megjegyezte, igyekeztek olyan játékokat szervezni, ahol a gyermekeknek egymásra kellett figyelniük, mindeközben pedig ismerkedhettek.
– Ilyenkor a kicsik rendkívül lelkesek, a nagyobbak eleinte kissé szégyenlősebbek, de idővel ők is felszabadulnak – fogalmazott, hozzáfűzve: a rendezvényekkel a könyvtárt is igyekeznek közelebb vinni a gyermekekhez, hisz sokan félve lépnek be az intézmény ajtaján. – Nagyon örülünk, amikor jön egy gyermek, és azt kérdezi, hogy eltölthet-e itt pár órát. Igazából a könyvtár célja nem csak annyi kellene legyen, hogy könyveket kölcsönöznek, úgy gondolom, ennél sokkal többre hivatott – mondta Poraczki Judit szervező, a könyvtár gyermekrészlegének munkatársa.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek