Vágóhíd épül Háromszéken

Jó hír a szarvasmarhatartóknak

64

Beszállítókként a Hargita megyei szarvasmarhatartókra is számít az a befektetői csoport, akik 11 millió eurós beruházással a sepsiszentgyörgyi ipari parkban marhavágóhidat és csomagolóüzemet létesítenek. A vágóhíd és a hozzá rendelt ipari létesítmény a tervek szerint jövő nyárra készül el.

Szarvasmarhák a legelőn. Jó lehetőség a vágóállatok értékesítésére

Marhavágóhíd és csomagolóüzem épül mintegy 11 millió eurós beruházással a Sepsiszentgyörgy határában létesített ipari parkban – jelentették be kedden sajtótájékoztatón a befektetők, Gregor Roy Chowdhury és Gyergyai Botond helyi vállalkozók. A létesítmény várhatóan 2020 nyarán kezdheti meg működését, és egy nyolcórás műszak alatt száz szarvasmarha feldolgozására, 40 tonna hús csomagolására lesz képes. A vállalat hatvan új munkahelyet teremt, és az általa feldolgozott húst a romániai piacon kívánja értékesíteni.
A befektetők az MTI-vel közölték: a vágóhíd létesítésével szeretnének változtatni azon, hogy a Romániában felhasznált marhahús több mint 80 százalékát külföldről hozzák az országba. A cég célja, hogy az üzem 200 kilométeres körzetében felvásárolja a gazdáktól a tenyésztett szarvasmarhákat, és ezzel újra versenyképes piacot teremt számukra.
„Úgy gondoljuk, ha a fiatal generáció azt látja, hogy az állattenyésztésnek van versenyképes piaca és jó megélhetést tud biztosítani családok számára, akkor nagyobb számban fordulnak ezen ágazat felé” – áll a közleményben.
Gregor Roy Chowdhury volt befektetési bankár, a többségi tulajdonos elmondta: a vágóhidat és húscsomagolót működtető Cultivo Kft.-t kimondottan erre a beruházásra hozták létre 2016-ban, és azóta dolgoznak a beruházás előkészítésén. A zabolai Mikes-grófok leszármazottja – aki Ausztriából költözött vissza ősei birtokára – hozzátette: magántőkével és banki hitellel indulnak, de próbálnak pályázati úton megszerezhető forrásokat is bevonni a vállalkozásba. A Székelyföldi Gazdaságfejlesztési Program keretében magyar állami támogatásra is pályáztak.

MTI

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek