Vadonatúj karácsonyi díszítést kap a városközpont

57

Közös gyertyagyújtásra hívta a városlakókat advent első vasárnapján a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal. A résztvevők ízelítőt kaphattak abból is, hogy milyen lesz idén az ünnepi díszbe öltözött városközpont.

Udvarhelyi díszvilágítás. Új látványelemek
Udvarhelyi díszvilágítás. Új látványelemek

Rövid zenei program, a várakozásról szóló vers és Bunta Levente polgármester beszéde után lobbant lángra a Márton Áron téren található adventi koszorún az első gyertya. A tér már ünnepi díszben várta az érdeklődőket: a patkó alakú kő támfalat végig fényfüggönybe burkolták. Hasonló díszítést kapott a Tamási Áron úton lévő Küküllő-híd, illetve a városi park folyóra néző szakasza is.
A városvezetés a közelgő ünnepre teljesen új díszbe öltözteti a központot és környékét, az utóbbi évekhez képest jóval több pénzt költenek erre – tájékoztatott Bálint Attila, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. Egy magyarországi forgalmazótól vásároltak új dekorációt, ennek köszönhetően egységesebb, ízlésesebb lesz a díszítés – ígérik az illetékesek. Az elemek felszerelése másfél hete kezdődött el, tegnap a művelődési háznál dolgoztak, a teljes ünnepi kivilágítást – mint minden évben – Mikulás napjára időzítették. Míg korábban környékről származó fenyőt állítottak fel a központi parkba, az idén műfenyője lesz Udvarhelynek, amely fényeivel harmonikusan illeszkedik az új dekorációhoz. Az előző években vásárolt, meglévő díszeket a városközponttól távolabb eső negyedekbe költöztetik. A sajtóreferens elmondása szerint a lakótelepek tereire is jut a dekorációs elemekből.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek