Vadkenderültetvény

48

Hatvannyolc tő vadkendert foglaltak le pénteken Tölgyesen és Borszéken tartott házkutatások során – tájékoztatott tegnapi közleményében a Hargita megyei rendőrség. Az ügyészség négy személy ellen indított eljárást.

A Hargita Megyei Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat, együttműködve a Hargita Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Hargita Megyei Különleges Műveleti Osztállyal, a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Ügyosztály ügyészének irányításával Tölgyesen négy, Borszéken pedig további egy házkutatást végzett július 8-án reggel 6 óra környékén – tájékoztatott közleményében a rendőrség. Az átvizsgált ingatlanok négy vádlott – a tölgyesi C. B. V., U. M. és B. R. M, valamint a borszéki B. H. tulajdonában voltak, vagy ők használták. A 21 és 41 év közötti férfiaknál tartott házkutatás során öt szabadtéri vadkenderültetvényt találtak, összesen 68 növényt, amelyek mérete 10 és 115 centiméter között volt, egyesek közülük már érettek. Továbbá 12 illegálisan birtokolt szarvasagancsot is elkoboztak.
Az eddig elvégzett nyomozás eredményeképp úgy vélik, az ügyben érintett személyek 2015 óta foglalkoztak kábítószer-kereskedelemmel, Hargita megye területén 40 és 60 lejért árulták a marihuána grammját. Eddig hét személyt azonosítottak, akik ily módon jutottak kábítószerhez.
Az akció során lefoglalt növényeket egy kolozsvári laborba küldték szakértői véleményezésre.
A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság Hargita megyei irodájának ügyésze az említett négy férfi ellen bűnszervezetben való részvétel (1–5 év), kábítószer illegális termesztése és forgalmazása (2–7 év), valamint illegális kábítószer-birtoklás (3 hónaptól 2 év) gyanújával indított eljárást. Az első két vádlott esetében előbb elrendelték a 24 órás őrizetbe vételt, ezt később hatósági felügyeletre enyhítették, a másik két személy szabadlábon védekezhet.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.