Visszatekintő (november 16.)

44

1968. november 16., szombat

Ahogy az Eiffel-toronyra is lenéznek. Szinte kimondani is sok: hétszázhúsz méter. A 319 méter magas Eiffel-torony eltörpülhet majd a most tervbe vett franciaországi televíziós leadó mellett, amelyek két francia mérnök, a Polac-testvérek terveztek, akik nemrégen a brüsszeli világkiállítás Atomium-tornyát is alkották.

Aforizmák. Napjainkban igazolják azt a hiedelmet, miszerint a költészet és a matematika távol áll egymástól, hiszen sok versnek még elektronikus számológéppel sem lehetne kibogozni az értelmét. Az ember élete nem halálával ér véget. Nem minden verselő költő, s nem minden költő ír verset. Többnyire nem a fontos személyek fontoskodnak… Az első atombomba is megsemmisült pusztító erejétől… A messzeség még távolabb „vándorolt”, amióta az ember megközelítette. Az áskálódás a sírásók mestersége, ők viszont csak a holtaknak ásnak gödröt.

Nemzetközi események. A Brooklyn körzeti törvényszék hivatalosan vádat emelt a három állampolgár ellen, akit a múlt szombaton New Yorkban letartóztattak azzal a váddal, hogy összeesküvést szőtt Richard Nixonnak, az USA megválasztott elnökének meggyilkolására. (…) A három vádlott beismerte a bűnösséget.

1978. november 16., csütörtök

Hír. Bélbor községben hozzákezdtek az alacsonyfeszültségű villanyhálózat bővítéséhez, aminek nyomán a községhez tartozó felszegi tanyán és Rakottyás faluban mintegy 80 családi házat kötnek be a község villanyhálózatába.

Gyermekszáj. – Édesapám! Az a néni az autóbuszon több jeggyel utazik? – Nem kisfiam. Miért kérded? – Azért, mert minden reggel 3-4 helyet foglal.

1988. november 16., szerda

A szemek ápolása. A szem a lélek tükre: akarva-akaratlanul is elárulja érzelmeinket, hangulatunkat. Nemcsak arcunk legszebb dísze, hanem egyik legfontosabb érzékszervünk is. (…) A szem ápolásához tartoznak a szemfürdők, szemborogatások, a szemtorna és maga a szem sminkje. (…) Befejezésül egy tanács: a szem szépítése közben mindig érvényesüljön az aranyszabály, hogy elsősorban az előnyös részeket hangsúlyozzuk, annak érdekében, hogy „elkendőzzük” a szépséghibákat.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Városiasodó községközpontjaink új arca. Nagy P. Zoltán felvétele, 1988
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek