Visszatekintő (március 21.)

36

1969. március 21., péntek

Bővítik a Megyei Fém-Vegyipari és Kitermelő Vállalat öntödéjét. Az új helyiségben készítik elő az öntéshez szükséges különlegesen preparált homokot, amit ez idáig minden öntő maga kevert ki. A közel 60 000 lejes befektetéssel készülő épületrészben vegyileg ellenőrzött homokot állítanak elő, ami sokat javít az öntvények minőségén.

A gyergyószentmiklósi Partizán helyi ipari vállalatnál nemrég adták át rendeltetésének a satugyártó részleg korszerű csarnokát. A modern gépek mellett többnyire fiatal munkások dolgoznak, akik az üzemben kaptak megfelelő szakképesítést.

1989. március 21., kedd

Felelősségteljes munkát az állattenyésztésben. A márciusi időjárás ugyancsak megviseli az állattenyésztők türelmét is, akik szinte lesik, mikor megy már el a hó, kezd-e sarjadni a fű, áprilisban nő-e akkorára, hogy már ki lehessen engedni a szarvasmarhákat is a legelőre, a juhokat meg valamivel előbb, mert bizony kezd megfogyatkozni a takarmány.

Napról napra gyarapodnak a bevetett határok. […] Persze, míg a Csíki- és Gyergyói-medencében érdemben csak szántásról beszélhetünk, addig a melegebb éghajlatú övezetekben napról napra gyarapodnak a bevetett területek. A Cristuru Secuiesc-i tanácskörzetben keddi helyzetjelentés szerint 778 hektáron készítették elő a talajt és 585 hektárt vetettek be főleg árpával (181 ha), zabbal (184 ha) és tavaszi búzával (25 ha).

Egy rendkívüli hangverseny. A megyeszékhelyi szakszervezetek művelődési és alkotóközpontja nemrég több hazai könnyűzene-énekes és a Cluj-Napoca-i SEMNAL M együttes műsorának volt színhelye. Sajnos a plakátok által ígért „rendkívüli” előadást semmiképp nem lehetett még átlagon felülinek sem nevezni. […] A magát Semnal M-nek nevező együttesben nagyon nehéz volt felismerni az egykori hazai élcsapatot. Igaz ugyan, hogy az együttesvezető Merca és az énekes-basszusgitáros Boldizsár kivételével teljesen új felállásban játszottak, de ez még nem mentség az erőtlen, kiégett produkcióra, amelynek tanúi lehettünk.

1999. március 21-én, vasárnap nem jelent meg lapszám.
2004. március 21-én, vasárnap nem jelent meg lapszám.

Összeállította: Kovács Hont Imre

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek