Visszatekintő (március 15.)

137

1969. március 15., szombat

Hír. Végre közel éves huza-vona után új alapot kapott a gyer­gyó­szentmiklósi líceum előtt felállított Salamon Ernő-szobor. Az új talapzat mellett a szobor helyén is változtattak, így nem takarja el a líceum bejárati részét.

1989. március 15., szerda

A sokoldalú művelődés szolgálatában. Nem készült olyan panorámakép, tévéfelvétel Mier­curea-Ciucban, amely ne hozná premier plánba a szakszervezetek művelődési és alkotó központját, ezt az impozáns épületet, amelynek külalakját azonban csakis a hozzá méltó belső tevékenység függvényében dicsérhetjük.

1999. március 15., hétfő

Varságtól Aradig. Megdöntötték a részvételi csúcsot: az RMDSZ és a Test Alapítvány által Hargitafürdőn megrendezett Erdélyi Magyar Iskolák Téli Sporttalálkozójára idén 24 iskola 119 diákja nevezett be. Újdonságnak számít a varsági, aradi, brassói, szovátai és Csíkszent­márton testvértelepülésének, Kunszent­mártonnak a jelenléte.

2004. március 15., hétfő

Năstase üzenete a magyarokhoz. Románoknak és magyaroknak előre kell tekinteniük, kölcsönösen elfogadva és tisztelve egymás múltját, történelmét; Románia integrációja a benne élő románok és magyarok integrációja – áll Adrian Năstase miniszterelnöknek a romániai magyarokhoz március 15. alkalmából intézett üzenetében. Năstase egyben megerősítette, hogy felállítják a Szabadság-szobrot az aradi Megbékélés Parkjában.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Fotó: Nagy P. Zoltán, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek