Visszatekintő (április 25.)

143

1968. április 25., csütörtök

Betfalva több figyelmet érdemelne. Három kilométer választja el Székelykeresztúrtól. Betfalva hizlaldájáról híres. Kilenc istállója ezer darab szarvasmarha befogadására alkalmas. A legnagyobb a Hargita megyei hizlaldák közül. Szép eredményei több figyelmet érdemelnének.

Egészségügyi vonat Gyergyóban. A Vasútügyi Minisztérium Egészségügyi Igazgatóságának 8 vasúti kocsiból álló mozgó poliklinikája az elmúlt napokban Gyergyószentmiklósra érkezett. A három napi itt-tartózkodásuk alatt több mint 1000 vasúti dolgozó időszakos orvosi szakvizsgálatát végezték el.

Röviden. Az FBI közölte, hogy James Earl Ray, Martin Luther King feltételezett gyilkosa utáni nyomozás Kanada területére is átterjedt.

1978. április 25., kedd

Az esőzések ellenére vasárnap sem állt meg a munka a mezőn. A mezőgazdasági parancsnokságok megyeszinten megszervezték a vasárnapi munkát. Összesen 533 traktor vonult ki kora reggel a mezőre, hogy gyorsított ütemben, magas fokú gépkihasználással pótolják a lemaradást.

Előtérben a termelés minőségi tényezői. A baláni Bányaipari Vállalat (…) pártbizottságát, a dolgozók tanácsát állandóan foglalkoztatja a termelés minőségi tényezőinek bonyolult kérdéscsoportja.

Hírek.
Aranyérmet és dicsérő oklevelet nyert fotóművészünk, Nagy P. Zoltán, a Szebenben vasárnap megnyílt országos fotókiállításon.
*
210 személyes munkásszállás építését kezdték meg Tusnádfürdőn a megyei turisztikai hivatal nem családos dolgozói számára. A munkálatok jelentős részét hazafias munkával végzik.
*
Mintegy 150 főnyi közönség előtt tartott divatbemutatót a ditrói művelődési otthonban a helybeli fogyasztási szövetkezet.

Hol lakik az állatgondozó? Nemrég a homoródszentpáli gazdaság egy szomszéd faluból gazdaembert hívott állattenyésztőnek, aki jött volna, ha megfelelő lakást adnak. (…) Habár a szentpáli állattenyésztés szép eredményeket ért el, a gondozók elszállásolása paradoxnak tűnik a gépesített, fejőgépekkel ellátott istállók mellett. Gondozói lakások kellenének…
1988. április 25-én nem jelent meg lapszám.

Szerkeszti: Benedek Enikő

A gyimesi fűrészüzem gattercsarnoka, 1968, Nagy P. Zoltán felvétele
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.