Visszatekintő (április 18.)

64

1969. április 18., péntek

Hír. Nem elégednek meg a dombok között meghúzódó Muzsna lakói a múlt században épült művelődési otthonnal. Elhatározták, hogy a tavasz és nyár folyamán átalakítják, korszerűsítik az öreg épületet. Az sem okozott gondot számukra, hogy a szükséges 300 ezer lej helyett csak 50 ezer áll rendelkezésükre. A különbözetet hazafias munkával pótolják, s így nemsokára több száz embert befogadó, nagyobb színtársulatok vendégszereplését is lehetővé tevő, női és férfi öltözőkkel ellátott művelődési otthonnal büszkélkedhetnek a muzsnaiak.

Iskolai múzeum Zetelakán. Kis szoba a zetelaki líceum épületében. Rend, ragyogó tisztaság, körös-körül vitrinek. Nem szertár, nem iroda: iskolai múzeum a szó szoros értelmében. Régmúlt időkből származó edények, eszközök Zeteváraljáról, Sikaszóról. Százados kerámiatárgyak (korondi termékek), néhány érdekes népművészeti darab, éremgyűjtemény, mely, ha nem is az érdem régisége, de változatossága szempontjából jelentős. A tárgyi leleteket magyarázó rajzok kísérik, bemutatják az egykori ruházatot, tipikus munkákat, fegyvereket (Nagy György tanár képzelete varázsolta kartonra).

1989. április 18., kedd

A keddi lapszámban Nicolae Ceașescu elvtárs beszéde töltötte meg a négy oldalt, amelyet az RKP KB 1989. április 12–14-i plenáris ülésen mondott el.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek