Visszatekintő (április 11.)

41

1969. április 11., péntek

Haladni, ne csak haladgatni! A szentábrahámi gazdaságot alig néhány kilométer választja el Újszékelytől, még kevesebb Székelykeresztúrtól. Jó szomszédi példában tehát nincs hiány. (…) Méltán várhatnók, hogy a szentábrahámiak is nagyon jól álljanak, már csak azért is, mert búzatermesztő hírnevük erre kötelezi őket. Tárgyilagosan szemlélve a munkálatokat, azt kell mondanunk, hogy tőlük többet vártunk és várunk, mint amennyit végeztek, mert a lehetőségeik adottak.

Eredményesen működő hitelszövetkezet. Hargita megye egyik legerősebb hitelszövetkezete a székelyudvarhelyi, ugyanis itt a legmagasabb a taglétszám és ők rendelkeznek a legnagyobb befizetett részvénydíjjal. A szóban forgó szövetkezet április 8-án 3800 tagot, 550 000 lej befizetett összeget tartott nyilván. A kiváló szervezésnek köszönhető az is, hogy ebben az évben 128 tag kapott 248 500 lej kölcsönt.

1989. április 11., kedd

Vasárnap kitartóan dolgoztak a szántóföldeken. A kedvező időjárás hozzásegített ahhoz, hogy napról napra valamennyi növényfélénél közelebb érjünk a befejezéshez. A megye nyugati övezetében a kukorica kivételével szinte valamennyi kultúra földben van már. (…) Megyei viszonylatban mondhatni nagyjából befejeződött a sörárpa és zab vetése, a tervezett szinthez közeledik a len és cukorrépa vetése is. Bár korainak tűnik, de örvendetes, hogy több tanácskörzetben megkezdődött a kukorica vetése is. Az időjárás kedvez hozzá, a talajhőmérséklet is megfelelő, nincs miért várakozni.

Nagyobb erőösszpontosítással, növekvő felelősséggel. Az idén számottevően megnövekedett feladatok hárulnak építőinkre a lakásépítkezések terén. Erről már beszámoltunk a Megyei Építő-Szerelő Vállalkozó Vállalat dolgozói képviselőinek közgyűlése alkalmával, utalva arra is, hogy a feladatok teljesítése komoly és hatékony erőfeszítéseket követel, valamit arra, hogy a közgyűlés során körvonalazódtak a főbb cselekvési irányvonalak is. Most több mint három hónap távlatából elmondhatjuk, hogy – sajnos – lépéshátránnyal kezdték az esztendőt, az év elején az erők jobbára a már átadott lakások finiszálási munkálataira összpontosultak, de ennek ellenére is jelentős volument tesz ki a múlt esztendei hátralék (például a külső vakolások tekintetében).

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A gyergyóditrói bútorüzem anyagelőkészítő főgépcsarnoka, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek