Vereség Máramaroson

Nem sikerült a bravúr

21

Nem sikerült győznie a VSK Csík­szereda férfi kosárlabdacsapatának a hétvégén Mára­marosszigeten. Noha az első és a harmadik negyed végén a csíkiak vezettek, a záró játékrészben a hazaiaknak sikerült fordítaniuk és megszerezniük a két pontot. A csíkiaknak győzniük kell az utolsó két fordulóban a továbbjutásért.

Az utolsó negyedben őrölte fel a VSK Máramaros a csíkiakat Fotó: László f. Csaba / archív

Győzelmi reményekkel utazott a VSK Csík­szereda csapata Mára­maros­szi­getre a hazai férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának nyolcadik fordulójában, és annak ellenére, hogy két játékrészben is jobbak voltak a hazaiaknál, mégsem sikerült a győzelem Lászlófy Botond csapatának. A vendéglátók kihasználták a hazai pálya nyújtotta előnyöket, a csíkiak számára ugyanis nehéz volt a műanyag borításon játszani, noha a kosárlabdát általában parkettával borított játéktéren játsszák, Máramarosszigeten viszont nem.
A meccset Movileanu egy triplával indította, az első negyedben egyik csapatnak sem sikerült megnyugtató előnyre szert tenni, ám a játékrész végén a csíkiak vezettek két ponttal. A második negyedet a hazaiak kezdték egy triplával és át is vették a vezetést, a két csapat között öt pontnál nem volt nagyobb a különbség, a nagyszünetre ezt négyre faragták a csíkiak. A pihenőt követően a hazaiak ugyan megpróbálták növelni előnyüket, ezt kilenc pontra fel is tornázták, ám másfél perc alatt a vendégek kiegyenlítettek, és át is vették a vezetést egy ponttal. Az utolsó játékrész elején fordítottak a hazai­ak és növelni tudták előnyüket, ám a csíkiaknak ötre sikerült faragniuk a hátrányt, a végjátékban viszont a máramarosiak akarata érvényesült, így végül tizenegy pontos különbséggel nyerték meg a meccset.

Eredmények
Férfi kosárlabda ob., középszakasz, Kék csoport, 8. forduló: VSK Máramarossziget – VSK Csíkszereda 96:85 (20:22, 29:23, 18:23, 29:17). A csíki pontszerzők: Simeunovic 25 (1×3), Pierce 22, Movileanu 15 (3×3), Damian 11 (2×3), Magusar 5 (1×3), Olariu 4 (1×3), László Botond 3 (1×3). További eredmények: VSK Marosvásárhely – Târgu Jiu SE 127:84, Bukaresti Rapid – VSK Focșani 65:74.
A csoport állása: 1. Marosvásárhely 50 p. (24/2), 2. Máramarossziget 44 p. (18/8), 3. Focșani 42 p. (16/10), 4. Târgu Jiu 38 p. (12/14), 5. VSK Csíkszereda 37 p. (11/15), 6. Rapid 36 p. (10/16).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek