Véget ért a kontinensbajnokság

Törökországban szerepeltek

52

Véget ért tegnap a sítájfutók Eu­ró­pa-bajnoksága, amelynek a tö­rökországi Sarikamis adott otthont. A román válogatott tagjaként három csíkszeredai sportoló is indult a kontinensbajnokságon, akik nem csupán az ellenfeleikkel, hanem az időjárási viszontagságokkal is meg kellett küzdjenek. Ennek ellenére a VSK Csíkszereda sportolói remekül helytálltak a rangos viadalon.

Szép Zoltán, akárcsak az Európa-bajnokságon résztvevők többsége, a magaslati levegő okozta nehézségekre panaszkodott

Szerdán kezdődött és tegnap ért véget a törökországi Sarikamisban a sítájfutók Európa-bajnoksága, amelyen a román válogatott tagjaként a VSK Csíkszereda három sportolója is részt vett. Suciu Simion, Szép Zoltán és Mandel Réka nem csupán az ellenfeleikkel, hanem az időjárási viszontagságokkal is meg kellett küzdjön, ennek ellenére a csíki trió remekül helytállt a kontinensbajnokságon.
Sarikamisban az időjárás nem volt túl kegyes a sportolókhoz, hiszen a tengerszinttől számítva 2100 méteren fekvő városban elég nagy volt a hó, mi több, a hétvégén sűrű havazásban versenyeztek. Ezenkívül a magaslati levegő, azaz az oxigénhiány is nehezítette a résztvevők dolgát.
Az első versenyszám a sprint volt, amit előzetesen négy kilométeresre tervezték a szervezők, ám végül öt kilométert kellett teljesítsenek a résztvevők, a táv meghosszabbításáról pedig nagyon későn értesítették a sportolókat. A román válogatottból a nőknél a legelőkelőbb helyen 34.-ként Anghel Andra zárt, Mandel Réka a 35., míg Tamaș Denisa a 37. lett. A férfiaknál Suciu Simion a 37. helyen ért célba, Szép Zoltán a 44., Tintar Mihai a 45., míg Blejdea Alexandru a 47. helyen zárt.
Csütörtökön sűrű havazásban zajlott a vegyesváltók versenye, amelyen Románia két csapattal állt rajthoz, mindkettőnek volt csíkszeredai tagja. A vegyesváltót a lányok kezdték és a fiúk folytatták, minden váltótagnak háromszor kellett teljesítenie a 2,5 kilométeres távot. Az oroszok egyes váltója (Alena Trapeznikova és Szergej Gorlanov) rajt-cél győzelmet aratott, az egyes romániai váltó az Anghel Andra és a csíkszeredai Suciu Simion összeállításban versenyzett és konstans teljesítményt nyújtva a 10. helyen fejezték be. A Mandel Réka és Blejdea Alexandru alkotta csapatot rossz pontfogás miatt kizárták.
Pénteken a középtávú versenyt tartották, a férfiak 7,5 kilométert teljesítettek, míg a nők 5,6-ot. A férfiaknál a svéd Erik Rost nyert, Suciu Simion a 37., Tintar Mihai a 39., Szép Zoltán a 41., míg Blejdea Alexandru a 45. helyen zárt. A nőknél a svéd Magdalena Olsson győzött, Anghel Andra a 33., Tamaș Denisa a 34., Mandel Réka pedig a 36. helyen végzett.
Szombaton pihenőnapot kaptak a sportolók, vasárnap pedig a hosszú távú futamokra került sor, a férfiak 18,1 kilométert, míg a nők 14,4-et teljesítettek. A férfiaknál a norvég Lars Moholdt nyert, Suciu Simion a 34., Blejdea Alexandru a 38., Szép Zoltán a 39. lett, Mihai Tintar pedig feladta a versenyt. A nőknél a svéd Tove Alexandersson győzelmével ért véget a futam, Andra Anghel a 28., Mandel Réka a 29. helyen zárt
Tegnap a váltók versenye zárta a kontinensbajnokságot. A férfiaknál a norvégok nyertek, a Szép Zoltán, Suciu Simion és Mihai Tintar összeállítású román válogatott a nyolcadik helyen ért célba, míg a nőknél az oroszok nyertek, a Mandel Réka, Andra Anghel és Denisa Tamaș alkotta romániai trió a hetedik lett.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek