vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Veretlenek mégis bosszankodtak

Megőrizte veretlenségét az U16 Elit Ligában az FK Csíkszereda korosztályos csapata, mégis kissé bosszúsan vonultak le a pályáról az ifjú játékosok a tegnapi Brassói Kids Tâmpa elleni mérkőzés után, mert háromgólos előnyt engedtek ki a kezükből. A Márton Áron Főgimnázium pályáján lejátszott mérkőzésre lapunk is ellátogatott. Az U17-es és U19-es korosztályos csapat az éppen soron következő forduló mérkőzését későbbi időpontban, október másodikán játsszák, így a legfiatalabb utánpótlás-csapatnak jutott a közönség teljes figyelme.

Ellentétes félidők. Nem bírtak egymással a csíkszeredai és brassói ifjú labdarúgók

A délelőtt 10 órára kiírt mérkőzés mintegy negyedórás késéssel kezdődött, ugyanis a vendég brassói csapatot szállító mikrobusz az eredeti kezdés időpontja előtt mindössze négy perccel futott be, az átöltözéssel, melegítéssel pedig eltelt csaknem húsz perc. Az első félidő a házigazda csíkszeredai fiataloké volt. Negyed óra után tizenegyesből megszerezték a vezetést, az ellenfél védelmének hibáit kihasználva félidőben 3–0-ra vezettek. A második félidőben is volt helyzetük a csíki fiataloknak, ám azokat kivétel nélkül kihagyták, így az ellenfelük öt perccel a rendes játékidő vége előtt kiegyenlített. A lefújást követően Zöld Péter, az FK U16-os csapatának edzője elmondta: frissen alakuló csapata van, ez meglátszik, hiszen még ismerkednek egymással, a játékkal, rengeteg olyan szituáció van amelyet még nem tudnak megoldani. Hozzáfűzte: fejlődniük kell a játékban és taktikailag is. Augusztus 10-én kezdődött el a bajnokság, még nem volt elég idejük együtt gyakorolni, miközben szerda–szombat ritmusban mérkőzést játszanak. Emiatt sokat az utaznak, szükség van a regenerálódásra, és emiatt „olyan nagyon nagy munkát” nem tudtak még végezni.

Edzői mérleg
Az U16-os csapat edzője meglehetősen önkritikus volt, a bajnoki veretlenséggel ugyan elégedett, de jobb játékot szeretne viszont látni.
– A veretlenségnek örülök, de egy kis túlzással azt mondanám, hogy egy-egy meccsen inkább kapjunk ki, de a játék működjön jól, mert arra lehet építeni. Az, hogy most nem kaptunk ki, a szerencsének is köszönhető, ez nyilván jó, az egy pont több, mint a nulla, de összességében nem lehetek elégedett – értékelte a látottakat a Hargita Népének Zöld Péter. Hozzáfűzte: mindig akadnak hibák, amelyeket utólag kielemeznek és igyekeznek rajta javítani. Fiatal a gárda, 15 évesek, a futballról még nagyon sokat kell tanulniuk.

Tehetség akad, de még nem tudni, mire lesz elég
Kérdésünkre Zöld Péter elmondta: természetesen akadnak tehetséges játékosai, akik egyszer a felnőttcsapat-tagságig vihetik, de ezt még nem lehet előre látni. Ez az év vízválasztó lesz a korosztályos csapat tagjai számára. A 17–19 éves korosztályban már jobban látszik, hogy valaki alkalmas-e a felnőttfutballra. Hozzáfűzte: az általa edzett csapatban is több fiatal srácban látja a lehetőséget, hogy oda érhetnek a felnőttcsapat szintjére, de rengeteget kell dolgozniuk érte. Kérdésünkre azt is elmondta: ha Románia teljes területéről toboroznának játékosokat, nyilván nagyobb lenne a merítési lehetőségük, ugyanakkor a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia alközpontjai is több százas nagyságrendben nevelnek ki labdarúgókat. A tréner szerint a kemény munka fontosabb a tehetségnél, mert hiába tehetséges egy játékos, ha nem végzi el a szükséges munkát, nem viszi annyira, mint egy kevésbé tehetséges, de edzésen 120 százalékot teljesítő társa. Hozzáfűzte: ha a tehetség szorgalommal párosul akkor a legszerencsésebb a csapat, mert az ilyenekből lesznek a klasszis játékosok. Úgy vélte: a jelenlegi keretében kiemelkedően tehetséges játékos sajnos nincs, de a srácok küzdeni tudással, akarással nincs gond, jól dolgoznak, erre szükségük is van, mert akad még tanulnivalójuk futballról.
U16 Elit Liga: FK Csíkszereda – Brassói Tâmpa 3–3 (3–0).
Az FK gólszerzői: Bóni (15. büntetőből), Sebestyén (25.), öngól (28.).

Kiss Előd-Gergely

Előző cikkAugusztusi ferences krónika
Következő cikkHatáraink

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb