Valóra vált álom

Sapientia U23

197

Gecse Olivér 2000. május 22-én született Csíkszent­királyon. Jelenleg a Joannes Kájoni Szakközépiskolában tanul, beszerzés és kereskedelmi technikus szakon.
A Sapientia U23 jégkorongcsapatában csatárként bal szélen foglal helyet. Hobbija a különböző sportok kipróbálása.
Olivér a korcsolyázást kiskorában kezdte otthon, a befagyott patakon, az udvaron öntött jégen vagy épp a szomszéd falu befagyott taván.

Fotó: Barbócz Zsolt

– Ötéves voltam, amikor lefekvés után félálmomban édesanyám bejött a szobámba és megkérdezte, hogy szeretnék-e hokizni úgy, mint a testvérem. Abban a pillanatban az álom kiugrott a szememből és egész éjjel azon gondolkodtam, vajon milyen lesz az első edzés, ki lesz az edző – emlékezett vissza Olivér.
Legnagyobb élménye Olaszországban volt, amikor egy tornán az edző két csapattársával együtt kiválasztotta őket, hogy a rávezetéseken lőjenek a kapura. Sem a csapattársai, sem az ellenfél nem járt sikerrel. Ezután Olivér lőtt a kapura, és sikeresen be is talált.
– Amikor láttam, hogy a korong bent van a kapuban, és a bíró sípja megszólalt, a csapattársaim örömükben rám vetették magukat – meséli Olivér. – A csapatban jó hangulat jellemző, jóban vagyunk egymással, sokat nevetünk, és ez jót tesz az összhangnak és pozitív hatással van a csapat teljesítményére.
A legjobban az motiválja őt, hogy majd egyszer a testvérével, Gecse Hugóval egy csapatban kerülgetik a pakkot.
+1 dolog, amit tudhatunk róla: kedvenc étele a borzoska.

Boros Szilvia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek