Üzemeltetőt keresnek a zsögödi strandra

96

Két, fürdőkkel kapcsolatos határozattervezet is szerepelt a csíkszeredai önkormányzat pénteki tanácsülésének napirendjén: egyrészt a zsögödi strand üzemeltetésének versenytárgyalásra való kiírását hagyták jóvá, másrészt döntöttek egy 6400 négyzetméteres terület megvásárlásáról a Szeredai-fürdő területén.

Ajánlatokat vár a zsögödi strand működtetésére a városvezetés
Ajánlatokat vár a zsögödi strand működtetésére a városvezetés

Várhatóan egy hét múlva hirdetik meg a zsögödi strand üzemeltetésére vonatkozó versenytárgyalást, miután pénteki, soros havi ülésén a városi tanács jóváhagyta annak kiírását. Ugyanakkor az önkormányzati képviselők döntöttek a Szeredai-fürdő egy részének vásárlásáról is. Ugyanis a fürdő egy részét, egy 6400 négyzetméteres területet visszaszolgáltattak az eredeti tulajdonosoknak, most ezt szeretné megvásárolni az önkormányzat.
Elfogadták továbbá a Malom övezetben építendő napközi aktualizált megvalósíthatósági tanulmányát, amely szerint a 8,7 millió lejből egy kétszintes épület létesülhet. Az ingatlanban 160 gyermek, azaz nyolc napközis csoport befogadására alkalmas termeket, konyhát, mellékhelyiségeket alakítanának ki, valamint egy 3200 négyzetméteres udvart is terveztek. A napközi építésének munkálatai még idén elkezdődhetnek, az idei költségvetésében erre a célra 1 millió lejt különített el az önkormányzat.
Elhalasztották viszont annak a határozattervezetnek az elfogadását, amely lehetővé tette volna a parkolási díj SMS-en keresztül történő fizetését, ugyanis a parkolást működtető cég az ehhez szükséges befektetés költségeit átruházta volna a lakosságra, emelve az SMS-en keresztül fizetendő díj árát.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.