2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Útviszonyok a megyében – „Újrázó” tél

Kiadós havazás figyelmeztetett tegnap Hargita megyében arra, hogy korai lenne február elején temetni a telet. Az utakon télies körülmények között zajlott a közlekedés, a hegyvidéki szakaszokon vastagabb hóréteg és csökkent látási viszonyok nehezítették a forgalmat – nyilatkozta Adrian Pănescu. A prefektus kabinetfőnöke szerint a Borszék–Maroshévíz, a Gyergyószentmiklós–Gyilkos-tó, a Pongrác-tető, Csíkszereda–Ho­moródkeményfalva útszakaszokon és Gyimesfelsőlok környékén volt nehézkes a közlekedés, itt az úttestet három-hat centiméter vastag hóréteg borította. A megyei útügyi vállalat munkásai 200 tonna csúszásgátló anyagot szórtak le, útlezárásokat nem kellett elrendelni. A megyei közlekedési rendőrség több rendőrt vezényelt ki az utakra, akik figyelmeztetették a sofőröket, hogy ne hajtsanak végre hirtelen manővereket, vezessenek óvatosan és tartsák be az ajánlott távolságot.
Hargita Megye Tanácsa figyelmeztette a szállítócégeket, közbirtokosságokat, fakitermelő cégeket, hogy vegyék figyelembe a több megyei útra is érvényes súlykorlátozást. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a megyei útügyi osztályon lehet kiváltani az engedélyt a teherszállításra. Ellenkező esetben bírságot szabhatnak ki a megyei útügy illetékesei és a rendőrség is: a javítást az a jogi személy kell kifizesse, amely az út engedély nélküli használatával a kárt okozta.
A megyei utak, amelyeken tilos a 3,5 tonnánál nagyobb járművek közlekedése: a DJ 113A a megyehatár és a Szent Anna-tó között, a DJ 113B Csíkkozmás és a DJ 113A között, a DJ 123 Csíkszentmárton és a megyehatár között, a DJ 123C Fitód és Pottyond között, a DJ 123D Csíkszentkirály és a Csíkszentimrei Büdösfürdő között, a DJ 125 Balánbánya és Hágótő között, a DJ 125A Balánbánya és a DN 12C országút között, a DJ 126 Vasláb és Gyergyóújfalu között, a DJ 127 Cengellér és Tölgyes között, a DJ 127A Tölgyes és Hidegség között, a DJ 127B Hidegség és Balánbánya között, a DJ 128 Borszék és Orotva között, a DJ 131A Homoródfürdő és Homoródszentmárton között, a DJ 132A Homoródszentmárton és Homoródalmás között, a DJ 133 Kányád és Városfalva között, a DJ 134 a megyehatár és a DJ 134A között, a DJ 134C a DN 13A országút és Oroszhegy között, a DJ 135 a megyehatár és Etéd, illetve Firtosmartonos és Kobátfalva között, a DJ 136 a megyehatár és Gagy között, a DJ 136A a megyehatár és Kőrispatak, illetve Etéd és a DN 13A országút között, a DJ 136B Énlaka és a DN 13A országút között, a DJ 137C Hodgya és Székelylengyelfal­va között, a DJ 153C a megyehatár és Remete között, a DJ 153D Remete és Salamás között, a DJ 174A a megyehatár és Bélbor között, a DJ 174B Bélbor és Hollósarka között, illetve a DJ 174C a megyehatár és Bélbor között.

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb