Utolsó simítások

Hónap végéig befejezik a csíkszeredai peronok építését

410

Befejezték az aszfaltozást, így hónap végéig véget ér a csíkszeredai peronok felújítása, már csak az utolsó simítások vannak hátra – közölte lapunk megkeresésére az állomásfőnök.

Aszfaltot terítettek a magasított peronra. Nagy lépés Fotó: László F. Csaba

A csíkszeredai vasútállomáson szerda este befejezték az újjáépített peronok aszfaltozását. Cornel Roșu állomásfőnök a Hargita Népe kérdéseire válaszolva elmondta: a három peron közül kettőt már korábban leaszfaltoztak, szerda estig pedig a harmadikat is befejezték. Ezenkívül az aluljárókban kell befejezzék a munkát és a közkivilágításhoz még felszereljék az oszlopokat. Hozzáfűzte, a munkálatok terv szerint haladtak, igaz, a kivitelezés egy teljes hónappal megcsúszott.
Az állomásfőnök korábban lapunknak elmondta: a peronokat azt követően újították fel, hogy a csíkszeredai állomás vezetői több ízben írásban kérték azt az állami vasúttársaság vezetőitől. Így az állami vállalat saját forrásaiból finanszírozza a munkát, az eredetileg tervezett uniós pályázati források helyett. Az állami vasúttársaság (CFR) ugyanis eredetileg uniós forrásokból tervezte felújítani valamennyi állomást, azonban később lemondtak erről a megoldásról.
– Hosszú évek óta kérem, hogy újítsuk már fel a peronokat, hogy végre az emberek tudjanak normálisan fel- és leszállni, de csak most idén sikerült ezt megtenni. A pénzhiánnyal van gond, nem a társaság vezetőinek vagy állomásfőnökök akaratával. Nemcsak nálunk, hanem országszerte – mutatott rá még korábban a probléma forrására az állomásfőnök.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek