Utolsó simítások az egészségházon

57

Rövidesen befejezik a csík­szent­domokosi egészségház átfogó felújítását, amelyet a helyi polgármesteri hivatal önerőből valósít meg. Az épület előtti terület parkosításával így teljesen más kép fogadja az arrajárókat.

Belső munkálatok a rendelőben. Utolsó simítások Fotó: László Róbert
Belső munkálatok a rendelőben. Utolsó simítások Fotó: László Róbert

Orvosi rendelő és szolgálati lakás kap helyet a csíkszentdomokosi egészségügyi házban, állapota pedig átfogó felújítást igényelt, amelybe idén bele is vágtak. Az áfa nélkül 223 ezer lejes beruházás magába foglalta a külső és belső meszelést, a padló és a nyílászárók cseréjét, valamint a fűtésrendszer és a villanyhálózat korszerűsítését. Az épület előtt már korábban befejezte a zöldövezet létesítését a helyi önkormányzat, így barátságosabbá vált a helyszín.
Ennél a projektnél jobban megterhelte a helyi költségvetést a közel 600 ezer lejbe kerülő aszfaltozás, amelynek köszönhetően 1 kilométeres községiút-szakasz kapott burkolatot. 100 ezer lejnél alacsonyabb értékű ráfordítást igényelt, de fontos előrelépés volt ugyanakkor a szennyvízhálózat fejlesztését szolgáló négy átemelő pumpa beszerelése és működésbe hozása. Jelenleg is zajlik a pontos felmérése annak, hogy mely háztartásoknak nincs továbbra sem lehetőségük az ivóvíz- vagy a szennyvízhálózatra való csatlakozásra – tudtuk meg Karda Róbert polgármestertől.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.