Utolsó kiszállásra utaztak

74

Elutazott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata utolsó magyarországi kiszállására ebben az idényben. A csíki csapat számára, mondhatni, tét nélküliek lesznek a találkozók, hiszen már nem érhetik el a rájátszást érő helyet. Ellenben bele tudnak szólni az erre pályázó csapatok küzdelmébe.

Beleszólhat a Sportklub a rájátszásért folyó küzdelembe Fotó: László Róbert / Archív

Három mérkőzésen kell helytálljon a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a hétvégén az utolsó idei MOL Liga-kiszállásán. Nyitásként a Fehérvári Titánokkal játszanak, majd Miskolcra, illetve Debrecenbe utaznak, ahol a legutóbbi meccseiken súlyos vereségeket könyvelhettek el a kék-fehérek.
A Sportklub számára mondhatni becsületbeli ügy már az alapszakaszból hátramaradt öt találkozó, hiszen a rájátszást már nem tudják elérni. Bár matematikailag van esély erre, amennyiben a hátralévő összes mérkőzésüket megnyerik, míg a Ferencváros, illetve a Galac minimális pontot hoz. Előbbi legfeljebb egyet, míg utóbbi kettőt szerezhet. A Ferencváros és a Galac viszont épp egymás ellen játszik pénteken este.
A Sportklub viszont alaposan beleszólhat a rájátszásért küzdő felek – Fehérvár, Ferencváros, Galac – harcába, miután pénteken épp Fehérváron kezdik meg túrájukat, ahol legutóbb hosszabbítás után sikerült nyerniük. Ráadásul Kóger István nem számíthat erősítésre, hiszen az EBEL-csapat is megkezdi az alsóházi rájátszást Grazban, ahonnan nagyon kellenek a pontok.
A Sportklub csapatából Tomás Kánát leszámítva mindenki játékra kész és elutazott a csapattal. Kérdés, hogy azok a játékosok, akik kisebb sérüléssel küszködtek, mennyi jégidőt fognak kapni, hiszen rájuk a román pontvadászatban majd nagy szüksége lesz a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpárosnak.
A MOL Liga műsora
Péntek: Újpest – Brassói Corona (19), Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub (19.30), Ferencvárosi TC – Galaci Dunărea (20).
Szombat: MAC Budapest – Galaci Dunărea (19), DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub (19.30).
Vasárnap: HK Belgrád – Fehérvári Titánok (19), Ferencvárosi TC – Brassói Corona (19), MAC Budapest – Újpest (19.30).
Hétfő: HK Belgrád – Dunaújvárosi Acélbikák (19), Debreceni HK – Csíkszeredai Sportklub (19), DVTK Jegesmedvék – Galaci Dunărea (19.30).
A Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona összecsapás tegnap este lapzárta után ért véget.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.