kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Ütemterv szerint haladnak a felújítási munkálatok: Hamarosan élhetőbb lesz a Kalász negyed

Folytatódnak az utak, parkolók, járdák, zöldövezetek felújítási munkálatai a csíkszeredai Kalász lakótelepen. A tavaly ősszel elkezdett munkálatok bizonyos szakaszon nehézkesen, de összességében biztatóan haladnak.

Még munkatelep, hamarosan zöldövezet                                                                                     Fotó: László F. Csaba

Még folyik a tereprendezés a lakótelep egy részén. A Szent Ágoston téren, a Tető utca nagyobb és nehezebb szakaszán az alapozási munkálatok elkészültek és a tömbházak közti parkolókba már csak a kopóréteg elterítése maradt hátra. Mindemellett még folyamatban van a területrendezés, a zöldövezetek kialakítása, a növények kiültetése, az utcabútorzat felszerelése. A megkötött szerződés feltételei alapján még 80 nap áll a kivitelező rendelkezésére, hogy teljesen befejezze az érintett szakaszokat.
− A teendők előrehaladását több tényező is befolyásolhatja majd: az éppen folyamatban levő hőszigetelési munkálatok, a parkolóház végleges terve, az időjárási körülmények, előre nem látható akadályokba való ütközés, valamint esetenként különböző területeken – mint például a Szent Ágoston téren – a kivitelező hozzáállása – jegyezte meg Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere.
Hozzátette, vannak olyan részek, ahol már az idén véget érnek a munkálatok, de lesz olyan szakasz is, ami a jövő évre marad.
A Nest bevásárlókomplexum előtti útszakaszon sem késlekednek a munkával: működik a közvilágítás, a körforgalom is elkészült, az utakat aszfaltburkolat borítja, már csak a járda aszfaltozása van hátra.
− Ezen a héten elkészülnek a járdák is – vélekedett Szőke Domokos.
Megjegyezte, hogy azok a munkálatok, amelyek ezen a területen zajlanak, az RC Europe cseh beruházó és fejlesztő vállalathoz tartoznak, nem a Kalász negyedi lakótelep felújításához. A bevásárlóközpont építésének feltételei közt szerepelt az utak felújítása, és mivel ez az útszakasz közterület, Csíkszereda önkormányzata számon kérheti az itt végzett munkálatok minőségét és folyamatát, viszont az épülő kiskereskedelmi parkban zajló munkát már nem.
Az első csíkszeredai kiskereskedelmi park építési munkálatainak befejezése 2020 tavaszán várható.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb